avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate madairina

Activitate madairina

Răspuns la discuția Termen declarare castigator
Multumesc mult de raspuns
Răspuns la discuția Termen declarare castigator
Eu nu inteleg de ce 20 + 20 zile pentru ca in lege nu e stipulat cu cat poate prelungi. Nu scrie nicaieri ca se prelungeste tot cu 20 de zile.
Răspuns la discuția intrebare
Autoritatea contractanta are dreptul (nu obligatia) de a semna contractul numai dupa decizia CNSAS. Daca nu este sigura poate astapta decizia instantei dar daca totusi in incheie isi asuma riscurile.
Art. 2563 - (1) După primirea unei contestaţii, autoritatea contractantă are dreptul de a adopta măsurile de remediere pe care le consideră necesare ca urmare a contestaţiei respective. Orice astfel de măsuri trebuie comunicate contestatorului, celorlalţi operatori economici implicaţi în procedura de atribuire, precum şi Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau primei instanţe de judecată, nu mai târziu de o zi lucrătoare de la data adoptării acestora.
(2) În situaţia în care contestatorul consideră că măsurile adoptate sunt suficiente pentru remedierea actelor invocate ca fiind nelegale, acesta va trimite Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau primei instanţe de judecată şi autorităţii contractante o notificare de renunţare la contestaţie. În acest caz, autoritatea contractantă nu mai are obligaţia de a comunica punctul său de vedere potrivit dispoziţiilor art. 274.
(3) În cazul primirii unei contestaţii de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau de către prima instanţă de judecată, pentru care nu s-a luat act de renunţare conform prevederilor alin. (2), autoritatea contractantă are dreptul de a încheia contractul numai după pronunţarea deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau după pronunţarea hotărârii în primă instanţă, dar nu înainte de expirarea termenelor de aşteptare, inclusiv când aceste termene privesc cazurile prevăzute la art. 28712 alin. (1) şi la art. 28713 lit. a).
Răspuns la discuția Termen declarare castigator
Intre timp am mai cautat in OUG 34 si am gasit ca autoritatea poate prelungi termenul o data dar nu mai scrie cu cate zile. Pot amana cat timp vor.
Art. 200 - (1) În termen de 20 de zile de la data deschiderii ofertelor, autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili oferta câştigătoare, pe baza criteriului de atribuire precizat în anunţul de participare şi în documentaţia de atribuire, în condiţiile în care ofertantul respectiv îndeplineşte criteriile de selecţie şi calificare impuse.
(2) În cazuri temeinic motivate, autoritatea contractantă poate prelungi o singură dată perioada de evaluare.
Răspuns la discuția Termen declarare castigator
Nu prea ne-ar avantaja reluarea licitatiei deci daca facem contestatie se poate ajunge si aici. O sa o luam mai intai pe cale amiabila.
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Termen declarare castigator
Multumesc pentru raspuns dar as vrea sa stiu care sunt consecintele nerespectarii acestui termen. Se poate anula licitatia, autoritatea contractanta e sanctionata ....?
As dori sa stiu care este termenul legal in care autoritatea contractanta trebuie sa anunte castigatorul la o cerere de oferta si ce se intampla daca aceasta depaseste acest termen.
Răspuns la discuția pret neobisnuit de scazut
Multumesc mult de raspuns
Răspuns la discuția pret neobisnuit de scazut
Ce se intampla daca o firma vine la licitatie cu mai putin de 85% din pretul estimat iar la licitatie participa mai putin de 5 ofertanti? Cum se poate descalifica aceasta firma?
Răspuns la discuția Termenul de executie ofertat
Foarte tare.
Numai la noi se poate intampla asa ceva.
Acum asteptam decizia comisiei si pe urma probabil vom depune contestatie.