avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Termen declarare castigator
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Termen declarare castigator

As dori sa stiu care este termenul legal in care autoritatea contractanta trebuie sa anunte castigatorul la o cerere de oferta si ce se intampla daca aceasta depaseste acest termen.
Cel mai recent răspuns: madairina , utilizator 20:44, 30 Martie 2011
Termenul este de 20 de zile de la data deschiderii ofertelor. Acest termen se poate prelungi inca maxim 20 de zile, pe baza unei note justificative a motivelor intarzierii pe care autoritatea contractanta este obligata sa o trimita tuturor participantilor la licitatie. In cazul in care acest termen nu a fost respectat sau nu ati primit nicio nota justificativa cu privire la prelungirea lui, puteti face contestatie la licitatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.
De asemenea puteti contesta continutul notei justificative. Insa daca reclamatia va fi gasita nefondata, vi se va opri 1% din garantia de participare pe care ati depus-o in momentul in care v-ati inscris la licitatie.
:luck:

Dati un telefon, sa vedeti ce s-a intamplat...
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
ContSters196669, utilizator
Multumesc pentru raspuns dar as vrea sa stiu care sunt consecintele nerespectarii acestui termen. Se poate anula licitatia, autoritatea contractanta e sanctionata ....?
Daca acele conditii si termene pe care vi le-am spus, strict legate de comunicarea rezultatelor licitatiei, nu au fost respectate, aveti posibilitatea sa contestati licitatia la CNSC iar acolo se va analiza de catre o comisie care poate intr-adevar anula licitatia si dispune repetarea ei. Cat despre sanctiuni... e mai greu de spus, in astfel de hotarari sunt atat factori obiectivi cat si subiectivi :) Ce va intereseaza mai mult, reluarea licitatiei sau pedepsirea autoritatii contractante?
Nu prea ne-ar avantaja reluarea licitatiei deci daca facem contestatie se poate ajunge si aici. O sa o luam mai intai pe cale amiabila.
Multumesc mult.
Daca as fi in locul dvs., asa as incepe :)
Succes :luck:

Alte discuții în legătură

Comunicarea rezultatului de catre autoritatea contractanta melcsy melcsy 1.cat timp are la dispozitie A C pentru a comunica rezultatutul procedurii? cat timp are la dispozitie pentru luarea deciziei. 2. ce inseamna cu faza finala ... (vezi toată discuția)
Decizie cnsc heta1982 heta1982 Buna ziua, 1.Am primit decizia CNSC ca fiind admisa contestatia (eu fiind AC). Care sunt pasii? Presupun ca trebuie sa transmit tuturor ofertantilor ... (vezi toată discuția)
Semnare contract mihnea2 mihnea2 Buna ziua. Am castigat o licitatie, am semnat (noi) contractul, si de o luna sta la ei - trebuia semnat de cinci persoane. La fiecare 2-3 zile ni se zice ca ... (vezi toată discuția)