avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice pret neobisnuit de scazut
Discuție deschisă în Achiziţii publice

pret neobisnuit de scazut

Am castigat o licitatie - criteriul: pretul cel mai scazut - la diferenta de 43 lei (patruzecisitrei!!) fata de o alta firma. AC imi solicita raspuns si documente in baza art 202 alin 1 din oug 34 si art 36 din hg 925 pentru a justifica pretul neobisnuit de scazut. Va precizez ca diferenta de pret dintre cele doua oferte este de 0,25% si ca preturile au fost prezentate defalcat/produs.
1. As dori sa spuneti daca este normala o astfel de cerinta, in conditiile in care ofertele au fost aproape identice ca pret si acestea sunt si preturile de pe piata.
Nota: licitatia a fost la bugetari, iar istoricul (atribuirile) confirma cealalta firma concurenta ca fiind mereu castigatoare la aceste licitatii.
2. Cui ar trebui sa ma adresez pentru astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: madairina , utilizator 20:56, 21 Februarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
1. Daca vi s-a solicitat de AC sa justificati pretul, sugestia mea este sa-l justificati. Daca ulterior acestei justificari se constata de catre AC ca este "neobiesnuit" de scazut si va considera oferta ca fiind neconforma, va veti putea adresa cu contestatie la CNSC. Daca ulterior contestatiei, tot nu sunteti declarati castigatori, puteti sa mergeti la instanta de judecata. Atentie la termene!
2. Aveti grija sa va incadrati in echivalentul a minim 85% din pretul estimat al achizitiei propusesau, daca sunt cel putin 5 ofertanti, minim 85% din media celor 5 oferte (cel care a participat la procedura din partea dvs. ar trebui sa stie preturile care au fost propuse, caci se citesc in sedinta de deschidere). Daca pretul propus este sub nivelul amintit, este imperios necesar sa-l justificati. Dupa care, celalalte aspecte sunt valabile.
LA MULTI SI MINUNATI ANI!
Daca pretul dvs. este sub 85% ei sunt obligati sa va ceara justificarea, iar dvs. sunteti obligat sa il justificati. Este valabil si ptr. celalalt ofertant, daca si al lui este sub 85%.
Deocamdata nu aveti cui sa va adresati, pentru ca este dreptul lor sa va ceara justificari. Doar daca AC considera ca nu ati justificat pretul si considerati ca sunteti nedreptatit, va puteti adresa CNSC sau tribunalului, dupa caz.
Autoritatea Contractanta are obligatia legala sa ceara justificarea pretului tuturor ofertantilor care au venit cu un pret mai mic decat 85% din valoarea maxima admisa. Dumneavoastra in calitate de ofertant aveti obligatia sa faceti aceasta justificare de pret, in caz contrar, AC va va respinge oferta.
Ce se intampla daca o firma vine la licitatie cu mai putin de 85% din pretul estimat iar la licitatie participa mai putin de 5 ofertanti? Cum se poate descalifica aceasta firma?

Alte discuții în legătură

Cum e cu 85%? Jurist TM Jurist TM Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)
Pret neobisnuit de scazut teodor82 teodor82 Buna ziua. In cazul in care oferta financiara pentru o licitatie este mai mica decat 85% din valoarea estimata a contractului, ofertantul care a inaintat-o ... (vezi toată discuția)
Hg 834/2009?????- ;-))) melcsy melcsy Art. 36^1 - (1) In sensul prevederilor art. 202 alin. (1) din ordonanta de urgenta, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce ... (vezi toată discuția)