avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate roxi1379

Activitate roxi1379

Buna ziua, am achiziționat o mașină cu plata cash și la câteva zile am fost nevoita sa o returnez din cauza unor vicii ascunse! Firma de la care am cumpărat o s a angajat printre un document redactat de un avocat că în 25 zile îmi returnează banii!
Întrebarea mea este daca nu este specificat modul în care sunt socotite zilele( calendaristic sau lucrătoare ) cum se socotesc aceste zile? Mulțumesc pt răspuns !
Răspuns la discuția Poate sa faca succesiunea sau nu?
Pentru obtinerea certificatului de mostenitor se platesc taxe notariale? Stiti cumva cat costa?
Răspuns la discuția Poate sa faca succesiunea sau nu?
Daca notarul este indreptatit sa dezbata succesiunea, fara prezenta sotului meu asta inseamna ca sotul isi pierde dreptul la mostenire daca nu se prezinta la succesiune?
Buna ziua, dupa moartea socrului meu, sotia lui mai exact soacra mea le-a facut o propunere copiilor ei ca la succesiunea care e programata in luna decembrie sa cedeze partea lor din mostenire in favoarea ei, su pretextul ca vrea sa vanda pamanturile si masina, sa nu mai plateasca impozit pe ele. Sotul meu, fiul ei nu este de acord cu aceasta propunerem si intrebarea mea este: Poate face succesiune fara prezenta sotului meu, si care cota parte pe care o mosteneste dupa tatal lui? Familia fiind compusa din sotie si doi copii. Multumesc.
Discuție Accident mortal
In urma unui accident nefericit, socrul meu a decedat. Persoana care l-a accidentat mortal are asigurare RCA la o societate de asigurari din Romania. Care sunt pasii care trebuie sa ii urmam ca sa deschidem un dosar de daune. Mentionez ca a fost inceputa urmarirea penala a '' inculpatului" si in prezent dosarul a fost trimis la procuratura. Multumesc.
Buna ziua. Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati daca puteti. Sunt in concediu de crestere a copilului de un an si sapte luni, iar acum mi s-a oferit sansa sa colaborez ca agent cu o societate nebancare, dar trebuie sa figurez la ei ca persoana fizica autorizata. Pierd indemnizatia de crestere a copilului, daca ma autorizez ca PFA? Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua, intrebarea pe care vreau sa v-o pun nu ma priveste personal ci pe o prietena de-a mea. Timp de 4 ani prietena mea impreuna cu sotu a lucrat in Italia, iar din banii adunati si-au cumparat o casa. acum 6 saptamani in urma unei comotii cerebrale sotul ei in varsta de doar 29 ani a decedat. Mentionez cain timpul casatoriei acestia nu au avut copii. Intrebarea mea este socrii ei au dreptul la casa cumparata de cei doi? Trebuie sau nu sa le dea parte, dat fiind ca ei au fost casatoriti?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Adevarat sau nu?
Va multumesc pt. raspuns. Dar va mai rog daca puteti sa imi spuneti unde anume pot depune dosarul si denumirea , numele legii respective.
Buna ziua. As dori si eu sa imi confirmati sau nu o stire aparuta la televizor in care se relata mai exact despre existenta unei legi potrivit careia persoanele care au datorii mari la intretinere, dar care au venitul pe membru de familie mai mic de 1000 lei beneficiaza de stergerea acestor datorii daca intocmesc un dosar care sa ateste veniturile si ultima factura de intratinere achitata+ o taxa de 160 lei. Exista sau nu aceasta lege, si unde anume trebe depus acel dosar. Va multumesc.
Dar si cei care sunt deja in concediu de maternitate, beneficiaza de acel stimulent de 500 de lei, sau doar mamicile care vor naste dupa 1 ianuarie?