avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate brigite

Activitate brigite

Cetatean maghiar, i s-a retinut in Romania permis de conducere emis de autoritatile maghiare, pentru accident rutier cu vatamare corporala din culpa, art 184 din cod penal. S-a eliberat dovada cu drept de conducere 15 zile. In acest caz se poate depune anexa nr.3, cerere restituire permis de conducere inainte de expirarea perioadei de suspendare? Sunt obligati sa restituie permisul de conducere? se elibereza in ziua in care se depune cererea sau ulterior? numai pentru persoana in cauza sau se poate elibera si pentru o persoana imputernicita?
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti in ce conditii un angajat la o firma SRL poate avea atat contract individual de munca cat si contract de SRL. Obiectul de activitate aceeasi la ambele firme.
Adica SRL denumit X are o angajata cu contract individual de munca. Aceasta angajata prin SRL-ul lui Y are contract prestari servicii tot cu firma X. Presteaza servicii si emite facturi lunar pentru firma X. Adica incasaza de la aceeasi firma venituri sub 2 forme.
Exista incombatibilitate sau ceva care nu corespunde pentru cod fiscal? Din punct de vedere legal este in regula?

Conform Cod fiscal (Legea 227/2015) art. 7 este este activitate dependenta?

Va multumesc.
Buna ziua,

Medic de medicina de familie cu Cabinet Medical Individual cu contract cu CAS. Exista cadru legal ca pe langa activitatea de medic sa pot vinde oficial produse de supliment alimentar si cosmetice in aceeasi spatiu, cu chitanta, cu aceeasi CMI?
va multumesc!
Buna ziua, puteti sa clarificati la ce se refera urmatorul alineat in practica pentru medici?
HOTÃRÂRE Nr. 117 din 27 martie 2013,
art 22, alineatul (2)
Pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 218 alin. (3) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, din Fond se suportă contravaloarea serviciilor medicale acordate acestora ca oricărui alt asigurat.


cadrele militare/politistii beneficiaza sau nu de retete speciale, de asistenţă medicală gratuită, trebuie sa plateasca coplata sau nu in cazul internarii in spital, la medicul de familie?
va multumesc
Buna ziua!

1. Am citit ca conform Legea 441/2006 referitor la SA:
"În cazul în care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societăţii, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului".
Acest lucru este valabil sau s-a modificat?

2. Inca o intrebare:
In cazul SA administratorul in fata legii garanteaza cu propria avere ptr eventualele daune provocate? Daca da acest lucru unde este specificat exact in lege?

Va multumesc
Daca cineva a fost angajat in luna iulie 2010 poate sa solicite concediu fara plata din luna noiembrie 2010 si daca da pe ce perioada maxima?
va multumesc
scuze, ma refeream la art 21., legea 53/2003 Codul Muncii
Buna ziua,
O sa fiu angajat la o firma, care vrea sa semnez clauza de neconcurenta, conform legea nr. 23/2003 care se fie valabil si dupa 24 de luni dupa incetarea contractului.
Intrebarea mea este:
1. indemnizatia se plateste in oricare cazuri de desfacere contract? la care se refera? demisie, din partea firmei si cu acord comun?

2. Indemnizatia cel putin 25% pe fiecare luna sau o doar o data calculat dupa incetarea contractului?
ex. 24 de luni clauza de neconcurenta=24x25%din salariu? sau 6 luni=6x25% din salariu?

3. daca ei vor sa semnez la inceputul perioadei de proba (pe care dupa codul muncii nu este valabil) daca semnez, in fata instantei pe perioada de proba este sau nu este valabila?

Va multumesc
Răspuns la discuția DEMISIE+CONTRIBUTII
Ai dreptul la somaj doar daca contractul de munca se desface din partea angajatorului, pentru ca angajatorul nu mai poate sa te plateasca, se face o reorganizare interioara si postul se desfiinteaza. Dezavantajul pentru angajator in acest caz ca un an de zile nu mai poate angaja pe nimeni cu aceeasi denumire. Insa tu beneficiezi de somaj. (daca ai cel putin 6 luni sau 1 an de angajare continua?)
In cazul in care tu demisionezi, sau contractul se desface cu acordul ambelor parti nu beneficiezi de somaj.