avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Julea Stefan

Activitate Avocat Julea Stefan

As dori sa stiu ce fel de contract are caracter de eligibilitate pentru obtinerea unei finantari FEADR in afara contractului de vanzare cumparare intre doua persoane juridice, sau o persoana fizica si una juridica.
Răspuns la discuția ordin de evacuare
Daca are motive (neplata chiriei spre exemplu) sigur ca va poate evacua. Asta nu inseamna ca va impiedica ceva sa il executati silit pentru suma de bani datorata.
Răspuns la discuția NU mai vreau sa mai platesc....
Daca am inteles bine, intre parti nu poate exista o solutie amiabila. De asemenea inteleg ca dvs. vreti sa reziliati contractul prin neplata chiriei insa vreti si sa stati cat mai mult in spatiu pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti de evacuare.
Consecinte pentru neplata chiriei :
= obtinerea evacuarii in circa 3-4 luni daca stiti sa va aparati cum trebuie
= veti fi obligat si la plata chiriei pentru perioada in care ati folosit efectiv spatiul pana la evacuarea efectiva
= chiar daca nu e legal, va puteti trezi cu lacatul pe usa. Si roata se intoarce : va veti adresa justitiei dar pana la o hotarare, care va poate fi si defavorabila, eu va vad deja in faliment

Sfatul meu : mutati-va afacerea in alta parte cat de repede posibil.
Martie 2006 - Martie 2009 este perioada in care se mai putea solicita suma in cauza. La acest moment datoria s-a prescris.
NU luati legatura cu nimeni. NU platiti nici un leu sub nici o motivatie.
Răspuns la discuția recuperare creante
Executorii judecatoresti nu pot urmari decat acele bunuri care se afla in raza lor de competenta teritoriala. Pentru a executa o proprietate in strainatate, creditorul va trebui sa apeleze la un organ de executare competent teritorial in acea locatie
Răspuns la discuția executaresilita
=D> munca silnica pe viata
Solutie practica : liniste totala din partea dvs. ANAF va face "executare silita" prin poprire. Va da gres, normal. Pentru aceasta suma se va opri aici.
Ceea ce spun are doar suport practic, nu si teoretic.
De ce ar trebui sa va plateasca firma de leasing daune? Ati achitat BO scadent pe 16 cu OP? Dvs nu ati platit rata si vreti daune de la creditor?
Nu puteti face nimic ca sa iesiti din CIP. BO este o promisiune de plata. Cu alte cuvinte, ati promis creditorului ca la 16 ale lunii veti avea banii in cont. Dupa data de 16 banii trebuiau sa ramana in cont pentru a putea fi efectuata plata.
Culpa este exclusiv a dvs.
"Certurile" cu institutiile nu se rezolva verbal. Ca atare faceti cerere, iar daca raspunsul este negativ, atacati-l in instanta. Probabil veti avea castig de cauza.
Răspuns la discuția credit pe firma
Debitor este persoana juridica. Ca atare raspunde de neplata creditului persoana juridica. Raspunderea administratorului poate fi atrasa numai in cadrul procedurii insolventei (adica in caz de faliment)