avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate cristinasergiu

Activitate cristinasergiu

Buna ziua, activitatea noastra este prestari servicii, mai precis printare si copiere.
La persoanele juridice avem contract si formular de comanda, va rog sa imi spuneti la persoanele fizice cum ar trebui sa facem ca sa fie corect?
Teoretic orice lucrare are nevoie de o comanda,dar nu poti face comanda ptr.2-3 foi printate, sau da?, si nici bun de tipar nu poti cere ptr comenzile astea mici.
Buna ziua, am avut un control de la ITM , si mi-au spus ca trebuie sa fac corectie la cateva din contractele inregistrate deoarece nu am transmis bine data de la care produce efecte.
De ex.: am avut un ctr.de munca incheiat pe perioada determinata de 3 luni pana la data de 05.03.2014(ex), iar incepand cu data de 06.03.2014 s-a prelungit pe nedeterminata, data la care produce efecte am zis eu 06.03.2014, iar cei de la itm au zis ca nu e bine, data trebuie sa fie cea de inceput, dar cum se poate asta? este vorba de o inregistrare noua, poate cu modificari salariale sau alte adaugiri, atunci data de la care produce efecte nu este cea de 06.03.2014?
Va rog sa ma ajutati sa fac corectia corecta.
Va multumesc
Răspuns la discuția incheiere c.i.m.
imi dati va rog un model de adeverinta pentru somaj?
Răspuns la discuția incheiere c.i.m.
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce acte trebuiesc intocmite in cazul expirarii la termen al unui contract incheiat pe perioada determinata.
Multumesc
Răspuns la discuția contract colectiv de munca
Multumesc pentru sfat. As vrea sa mai intre ceva.....am "auzit" ca s-a sistat obligativitatea contractului colectiv de munca. Este adevarat sau doar zvonuri?
Eu sincer ma cam chinui de ceva timp sa intocmesc un c.c.m. si nu prea am succes, adevarul este ca nu am cunostintele necesare.
Buna ziua, se poate sa ma ajute cineva cu un model de c.c.munca in domeniul prestari servicii tipografice?

Multumesc
Discuție angajare
Buna ziua, va rog sa imi spuneti pe ce post pot sa angajez o persoana care sa conduca si masina si sa se poata deconta conbustibilul.
Răspuns la discuția suspendare c.i.m.
Va multumesc pentru raspuns, pot face in aceeasi zi acest lucru?
Buna ziua, m-am trezit ca trebuie sa reinceapa activitatea o angajata care a fost in concediu de 2 ani pentru cresterea copilului,si ea nu are contractul suspendat in revisal.Acum 2 ani a fost depusa la i.t.m. cererea ei de suspendare a activitatii dar nu a fost operat in revisal.Ce pot face acum? Va rog sa imi spuneti cum este corect sa procedez?