avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Buna ziua, va rog sa imi spuneti pe ce post pot sa angajez o persoana care sa conduca si masina si sa se poata deconta conbustibilul.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:59, 17 Mai 2012
Conducator auto,sofer ,dar depinde si de domeniul de activitate al firmei ,si de post.De ex.in vanzari reprezentantul de vanzari,sau agentul de vanzari conduce de regula si i se pune la dispozitie masina pt. ca astfel isi realizeaza atributiile pt. care a fost angajat.De altfel o coNditie la angajare pt. astfel de posturi este ca candidatul sa posede carnet de conducere cat.B.
In primul rand , trebuie sa posede carnet de conducere pentru categoria din care face parte masina ce urmeaza a fi condusa ...

In al doilea rand, nu se deconteaza combustibilul decat în cazul vehiculelor rutiere destinate transportului rutier de persoane, care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii direct productive si în proporţie de 50% din cheltuielile privind combustibilul.
Cheltuielile cu combustibilul nu le deconteaza nimeni,este vorba despre deducerea in proportie de 50%la calculul impozitului pe profit.
Ma exact,incepând cu 1 ianuarie 2012, se permite deducerea în proporţie de 50% din cheltuielile privind combustibilul, în cazul vehiculelor rutiere destinate transportului rutier de persoane, care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii direct productive, la calculul impozitului pe profit, cheltuieli care în anul 2011 nu au fost deductibile.(nici in 2010 si nici in 2009 incepand cu luna mai)
La acest aspect se refera cu siguranta utilizatorul.Deci,daca este o firma din vanzari,si anul acesta ca de altfel si in 2011 si 2010,daca se angajeaza un agent de vanzari ,asa cum am mentionat si i se pune la dispozitie o masina,firma a avut si are drept de deducere in procent de 50%din cheltuiala cu combustibilul inregistrata pe acest mijloc de transport.
Daca firma are un mijloc de transport ,de ex. masina pusa la dispozitie managerului,firma poate sa-si angajeze un conducator auto cu permis catB ,pt. anul acesta este permisa deducerea asa dupa cum aratam mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat eo eo Buna, Am si eu o intrebare...sau mai multe :) Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)