avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate deac sorina

Activitate deac sorina

Guvernul a decis să acorde, în ultimele zile ale anului 2019 , niște facilități fiscale pentru perioada 2019-2028: scutirea plății contribuției la sănătate și a impozitului pe veniturile salariale, 21,25% contribuția la pensii (în loc de 25%) și contribuția asiguratorie de muncă de 0,3357% în loc de 2,25%. Pe fluturasul de salariu a scazut destul de mult contributia catre CAS. si salariul brutTinand cont ca ,calculul pensiei se face in functie de salariul brut inteleg ca imi va scadea punctajul anual la calculul pensiei si implicit pensia?
Răspuns la discuția granituire
multumesc.
Răspuns la discuția granituire
Primaria este si ea in proces,ca si parata doar ca a venit in intampinare si a spus ca reclamantul nu si-a stabilit granita cu ea si in rest pe partea cu ea nimeni nu aproba expertiza.Daca am cerut documentatie ni s-a spus ca nu are si in cadastru nu gasim nimic,Nu eu amestec lucrurile, nu se vrea adevarul.E bine sa ai o strada de 19 m fara sa despagubesti .
Răspuns la discuția granituire
La improprietarire, actuala strada Nicolae Brana (Selimbar jud. Sibiu) era un canal.Acum are 19 m latime.proprietarii au fost obligati sa cedeze, altfel nu primeau autorizatia de constructie.Totusi au fost cazuri unde proprietarii nu au construit ca si in cazul de fata dar Primaria a amenajat si aici chiar si fara acordul proprietarului.Actuala strada nici nu exista in CF (asa ni s-a spus) ea este formata din canal+ ce lasa fiecare proprietar.Pe google maps se vede cum la intrare pe strada este mai ingust,primii proprietari au construit inainte de sistematizarea strazii si nu i-a mai putut obliga sa cedeze,apoi se lateste cu spatii verzi iar spre capat este ingusta fiindca inca nu s-a amenajat.Expertul a mutat linia de granita astfel incat sa-i convina si Primariei si primului proprietar.
Răspuns la discuția granituire
Primaria a depus scris un document prin care recunoaste ca s-a intrat peste terenuri si ca a fost desemnata firma care a facut amenajarea sa se inteleaga cu proprietarii si sa despagubeasca ,iar despre pozitia reclamantului am mentionat ,asteptam motivarea .In faza de judecatorie am cerut expertiza la latura invecinata cu Primaria iar prima data s-a spus ca documentatia este la DNA iar in recurs s-a spus ca s-a cerut deja si a fost facuta.
Răspuns la discuția granituire
Sentinta e definitiva la Judecatorie.Ne-a respins apelul unde am cerut o noua expertiza la Tribunal si avem drept de recurs.In prima expertiza s-au folosit de fals cum am spus si o sa deschidem plangere penala impotriva expertului dar deocamdata pierdem cu dreptatea in mana. Am fi deschis acum dar cum penalul tine in loc civilul iar locuinta e pe numele soacrei care are 78 de ani nu ne permite timpul.In plus Isi bat joc de noi, Primaria a recunoscut ca a intrat peste terenuri iar reclamantul s-a reprezentat singur si a spus in instanta ca nu era prost sa se judece cu Primaria si totusi pierdem.Probabil faptul ca reclamantul a lucrat la SRI Alba ,acum pensionar,iar fratele lui a fost din cate am aflat ofiter de Contrainformatii la Sibiu pe Tribunal si Judecatorie ne face sa ne luptam cu morile de vant.Nu prea am sperante ,va multumesc pentru interes si raspunsuri.
Răspuns la discuția granituire
se da despagubire la pretul de circulatie,adica parata va trebui sa cumpere a doua oara acel teren .
Răspuns la discuția granituire
da,a stabilit linia de granita sub casa mea, in rest a respins tot inclusiv cererea de demolare a reclamantului.Acesta ma va soma probabil sa respect granita .
Discuție granituire
buna ziua,ce se intampla daca am construit o casa cu autorizatie de constructie si toate actele in regula pe un teren pe care topometristul l-a identificat cu coordonatele din cadastru si in urma unui proces de granituire in expertiza judiciara expertul recunoaste ca suntem amplasati conform coordonatelor din cadastru dar ca dupa parerea lui linia de granita ar trebui sa fie undeva la trei metri adica sub casa. Judecatorul a admis aceasta linie de granita desi am pus obiectii la expertiza expertul s-a folosit de o coordonata la masuratori care era la polul opus( 180 de grade ) si a mentionat ca nu este obligat sa tina cont de toata documentatia care a stat la baza dezmembrarii .Mentionez ca reclamantul are lipsa acei trei metri dar i-a ocupat abuziv primaria care a largit strada si a amenajat-o cu piscoturi dar care chemata fiind in proces s-a sustras de la explicatii mentionand ca nu detine informatii despre acea strada.Am cerut expertiza la acea strada dar ni s-a spus ca nu exista documentatie.In continuare daca respect linia respectiva de granita va trebui sa demolez casa?Ce se va intampla cu lipsa mea de teren ptr. ca eu nu am excedent de teren iar in partea in care ar trebui sa ma mut este alta casa intabulata.Judecatorul va da o solutie sau trebuie sa solicit eu?Inca am dreptul la apel timp de 30 de zile.Multumesc.
Discuție urbanism
buna ziua,am cerut certificat de urbanism ptr. construire locuinta si mi l-a dat cu intocmire PUZ.Mentionez ca pentru strada am cedat eu 1300 mp teren Primariei iar la nr.7 si la nr.11 este casa intabulata Pentru nr.9 si 13 mi-a cerut PUZ.NU se aplica art. 32 din legea 190/2013?tinand cont ca doresc acelasi regim de inaltime adica P+M? Multumesc.