avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate amphora

Activitate amphora

Calcul caldura tevi comune din apartament pt un apartament cu centrala termica intr-un bloc fără repartitoare. As dori sa știu cum se face calculul și care este baza legala. Mulțumesc.
Realizarea rolului unic nominal. Am o mătușa care împreună cu fiul ei deține un apartament în București. Ei sunt stabiliți în Franța de mulți ani. Mătușa mea are dubla cetățenie și anual a plătit impozitul pt apartament având un singur rol comun. Acum a primit înștiințare de la taxe și impozite privind realizarea rolului nominal unic și li se cer acte în acest sens. Este necesară separarea lor pe doua roluri? Mulțumesc.
Suma primita ca despagubire urmare exproprierii pt cauza de utilitate publica este impozabila?
Testament. Nu am soț și copii. Părinții sunt decedați. Am un var primar. Ce fel de testament trebuie să fac ( care să nu poată fi atacat) dacă vreau să las averea mea altcuiva decât vărului meu primar. Mulțumesc.
Sunt persoana fizica si urmeaza sa primesc o suma din exproprierea unui teren. Ce impozit trebuie sa platesc?
Mulțumesc.
Am achiziționat o carte comandand-o prin internet. Am achitat-o la primirea prin curier(ramburs) dar în pachet nu am gasit și factură respectivă. Am întrebat autoarea și mi-a spus că voi primi factura în maximum 30 de zile. Este corect dpv contabil? Se face cumva evaziune fiscală? Ce ar trebui să fac eu în această situație? Mulțumesc pentru raspuns.
Un cuplu casatorit timp de 20 de ani: acum 2 ani au construit o casa si au pus-o pe numele sotiei, pt ca sotul nu avea inca, la acea vreme, catatenie romana (intre timp a obtinut-o). Sotia a decedat in urma cu 2 luni, nu au copii si nu exista testament.
Sotia decedata are 2 rude in viata, astfel:
1.din partea mamei ei (decedata) - aceasta are o SORA in viata, dar sunt surori vitrege (doar dupa tata);
2. din partea tatalui (decedat) - acesta a avut un frate (decedat) care are o FIICA in viata.
Intrebarea este daca aceste doua persoane (scrise cu majuscule) au drept de mostenire asupra casei si in ce proportie.
Va multumesc.
Nu, eu am fost super-cumsecade pana acum! Multumesc frumos.
Multumesc frumos. Asa se intampla cand esti super-cumsecade :-)
În această vară am vândut o locuință dar noii proprietari nici pana acum nu au trecut contractul pe numele lor deși i-am rugat de multe ori să facă acest lucru. Ca să nu fie restanțe,le-am trimis facturile emise pe care eu le primesc și ei le-au plătit. Ce să fac să rezolv această problemă? Cum pot să ies din această situație? Mulțumesc.