avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs comandat prin internet livrat fără factura
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs comandat prin internet livrat fără factura

Am achiziționat o carte comandand-o prin internet. Am achitat-o la primirea prin curier(ramburs) dar în pachet nu am gasit și factură respectivă. Am întrebat autoarea și mi-a spus că voi primi factura în maximum 30 de zile. Este corect dpv contabil? Se face cumva evaziune fiscală? Ce ar trebui să fac eu în această situație? Mulțumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:51, 21 Aprilie 2019
Verificati daca nu cumva ati primit factura pe Internet.
Daca nu respecta termenul faceti o sesizare la ANAF.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru sume mici chitanta constituie bon fiscal. in acest caz nu va trebuie factura. aveti nevoie de factura ca sa inregistrati achizitia in contabilitate sau e doar curiozitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contabila pt vanzare online prin curier ecomagazin ecomagazin Am un pfa, neplatitor de tva. Contabilitate partida simpla. Ma intereseaza cum pot inregistra in contabilitate incasarea unui produs care a fost expediat ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez rambursurile primite prin firma de curierat? L.Stefania L.Stefania Buna, Sper ca am pus bine intrebarea, acum vin si cu detaliile. Am o intreprindere individuala si de curand colaboraz (fara contract) cu o alta firma de ... (vezi toată discuția)