avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Activitate Adina_G

Activitate Adina_G

Răspuns la discuția Infractiune
Da, doar ca, clientul B nu a fost niciodata persoana juridica, ci fizica.
In firma, clientul B apare ca incasat (s-a incasat cu o chitanta doua facturi de la doi clienti).
Problema pusa de firma este ca daca vine A inapoi cu chitanta din ianuarie si spune ca el nu a avut de platit 100 de lei, ci 70 de lei si vrea inapoi diferenta de 30 lei.
Ce poate face firma cu acea declaratie?
Răspuns la discuția Infractiune
Gabrielle Monique a scris:

Ati schimbat datele problemei sau mi se pare mie? Ceea ce ati postat mai sus este total diferit de ceea ce ati scris Dvs. aseara. Prin denaturarea adevarului nu aveti cum sa fiti ajutata. Oricum ceea ce a facut acel angajat se incadreaza ca si fapta la inselaciune, dupa parerea mea.

De ce spuneti ca am schimbat datele? Nu am niciun interes. Si eu as dori sa aflu un raspuns cat mai repede.
Acum am explicat mai amanuntit, pentru a nu se face alte confuzii....
Răspuns la discuția Infractiune
Sa va explic : clientul A avea de primit un colet pentru care trebuia sa plateasca 100 lei, clientul B un colet in valoare de 50 lei. Angajatul a livrat marfa la B, a incasat 50 lei, dar nu i-a taiat chitanta. La clientul A, pe chitanta a incasat 150 lei (A+B) si a livrat marfa. La firma a depus chitanta de la A pe care scria ca incaseaza factura nr 1 (factura lui A) si factura 2 (factura lui B), deci in total 150 lei, lui ramanandu-i 50 de lei incasati in plus de la A.
Clientul B nu a facut nicio reclamatie firmei. Firma a solicitat (cica) acei 7000 lei in caz ca face vreun client (de ex A) reclamatie (precizez ca acest lucru se intampla cu mai multi clienti, nu cu aceiasi) si sa aibe de unde sa-i dea banii inapoi. Ei zic ca de la inceputul anului, aceasta ar fi suma acestor facturi de la mai multi clienti.
De aceea am intrebat ce se intampla daca nu plateste acei bani firmei, practic el nu primeste niciun document/chitanta pentru cei 7000 de lei. Ei probabil intra in buzunarele directorilor, pentru ca in politica firmei, un client are la dispozitie un termen pentru reclamatii, in niciun caz nu poate veni in luna iulie sa spuna ca in ianuarie i s-a incasat cu 30 de lei mai mult la un colet.
Acea declaratie are vreo valoare daca nu a fost data in fata unui notar?
Răspuns la discuția Infractiune
gi_jane2 a scris:

din moment ce a incasat pe acte banii si banii au fost depusi, nu inteleg de ce angajatul a dat declaratie ca datoreaza firmei unde e angajat, 7000 lei. nu e inselaciune fata de clientul B pt ca i-a dat chitanta, nu e delapidare pt ca a depus banii la firma..eu tot nu vad unde e infractiunea..
cu B va rezolva firma.. ori ii returneaza banii ca plata nedatorata, ori se vor compensa cu alte marfuri ( nu stiu cum se procedeaza contabiliceste ).
dupa parerea mea, omul trebuie platit la zi.

Pai cei 7000 lei, dupa parerea celor din firma, acopera suma luata in plus de la clientul B. Dar e o suma mult prea mare.
Ce se intampla daca nu plateste aceasta suma? I se poate intenta un proces sau acea declaratie nu se ia in calcul?
Răspuns la discuția Infractiune
gi_jane2 a scris:

banii pe care i-a incasat de la A si B.. i-a depus in firma ?
din ce ziceti dvs, lui A i-a intocmit factura si a incasat c/val acesteia. deci cu A e ok
lui B in schimb, i-a luat bani in plus, bani pe care trebuie sa-i dea lui B inapoi. I-a dat chitanta lui B pt suma primita?

La firma a depus toti banii, cu firma si cu clientul A este ok doar ca a incasat de la B in plus. Practic pe B l-a inselat. Intrebarea mea e ce masuri poate sa ia firma impotriva angajatului avand in vedere si cele declaratii?
Discuție Infractiune
Buna ziua. Un angajat al unei firme a emis facturi pentru doi clienti ai acesteia, dar de incasat a incasat in felul urmator : de la clientul A factura acestuia, iar de la clientul B factura acestuia+factura de la A.
Clientii nu au descoperit aceasta infractiune.
Directorul firmei l-a pus pe angajat sa dea niste declaratii : una in care sa scrie ca a facut acele facturi, si una in care se obliga in termen de 30 zile sa achite suma de 7000 de lei, contravaloarea acelor facturi. Tin sa precizez ca aceste discutii au aparut in momentul in care angajatul le-a inmanat cererea de preaviz.
Totodata, i-au comunicat ca nu va primi salariul pe luna mai (luna lucrata integral) si nici bonurile pe luna iunie, dar i-au acceptat demisia la zi.
Ce se intampla daca nu plateste acea suma? Firma poate sa-l dea in judecata daca ea nu a fost prejudiciata? La ce categorie este incadrata aceasta fapta?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Fals in acte
Mahetin a scris:

Art. 290. - Falsul în înscrisuri sub semnatura privata

Falsificarea unui înscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate în art. 288, daca faptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl încredinteaza altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Nu cred ca se aplica la fals in acte


Firma il poate sanctiona, mustra, desface CIM.


Deci firma nu ii poate face altceva? Sa-i deschida proces? Doar cei doi clienti implicati, nu?
Discuție Fals in acte
Buna ziua,
Va rog, daca puteti sa-mi raspundeti si mie. Care ar fi pedeapsa pentru fals in acte in urmatoarea situatie? In cadrul unei societati, un angajat care trebuia sa incaseze doua facturi de la clientii A si B a procedat in modul urmator : a incasat factura de la clientul A, nu i-a emis chitanta, a mers la clientul B si a incasat pe o chitanta si factura clientului A dar si a lui B. Ce masuri poate sa aplice conducerea societatii asupra angajatului?
Discuție Fals in acte
Buna ziua,
Va rog, daca puteti sa-mi raspundeti si mie. Care ar fi pedeapsa pentru fals in acte in urmatoarea situatie? In cadrul unei societati, un angajat care trebuia sa incaseze doua facturi de la clientii A si B a procedat in modul urmator : a incasat factura de la clientul A, nu i-a emis chitanta, a mers la clientul B si a incasat pe o chitanta si factura clientului A dar si a lui B. Ce masuri poate sa aplice conducerea societatii asupra angajatului?
Răspuns la discuția Schimbare fisa post
tudorvaleriu a scris:

Darie Tudor:
1. Aveti dreptate cu art.40 din Codul muncii dar nu se precizeaza ca acesta este valabil in timpul executarii unui CIM. Eu zic ca asta este valabil inainte de incheierea unui CIM, in baza organigramei unitatii.
2. Modificarea CIM (felul muncii) se face in baza art. art.41 din Codul muncii, adica prin acordul partilor.
3. Daca pe parcurs angajatorul modifica organigrama unitatii (si are dreptul sa o faca) si modifica si fisa postului,salariatul are dreptul sa refuze si va putea fi concediat (desfiintarea postului si redefinirea si redenumirea lui).
Parerea mea!:sorry:


Daca va fi concediat, nu beneficiaza de somaj? Vor sa modifice fisa postului pentru a ma determina sa-mi dau demisia, lucru pe care nu vreau sa-l fac fara a obtine niste beneficii.