avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare fisa post

Buna, se poate modifica fisa postului dupa 2 ani de la angajare pentru ca asa vrea angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 3 August 2010
in principiu nu se poate modifica
Se poate modifica daca unele transformari din unitate o impun. Dar trebuie sa fiti de comun acord, angajatorul si salariatul.
athe a scris:

in principiu nu se poate modifica


De acord, pentru ca fisa postului este un document anexa la c.i.m., dar exista un...dar (nu cadou!)
Periodicitatea revizuirii fisei postului este prevazuta si stabilita, de obicei, in contractul colectiv de munca (acolo unde acesta exista).
In practica, in general, revizuirea fisei postului se face o data pe an (ex. in administratia publica) sau, uneori, in cazul companiilor foarte dinamice, de doua ori pe an.
Se poate modifica atributiile salariatului ... art.40 alin. (1) lit. b C.mun. prevede dreptul angajatorului de a stabili atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat în condiţiile legii şi/sau în condiţiile contractului colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi.
tudorvaleriu a scris:

Se poate modifica daca unele transformari din unitate o impun. Dar trebuie sa fiti de comun acord, angajatorul si salariatul.


Cu scuze, dar eu nu cunosc vreo astfel de prevedere (de comun acord). M-ar bucura sa fie si va rog sa-mi spuneti.

A fortiori, angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare pentru fiecare salariat, in conditiile legii si/sau in conditiile contractului colectiv de munca aplicabil, incheiat la nivel national, la nivel de ramura de activitate sau de grup de unitati (art. 40 alin. (1) lit. b) din Codul muncii).

Alte discuții în legătură

Modificare contract individual de munca popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Fisa postului se modifica prin acordul partilor, angajat si angajator sau se modifica unilateral de catre angajator? (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru radu alexandru 40 radu alexandru 40 Sunt angajat cu CIM. Durata muncii 8 ore /zi.Programul de munca nu este mentionat in CIM , ci doar faptul ca [b]\\\\"[i]Programul de munca se poate modifica in ... (vezi toată discuția)
Fisa postului lena12 lena12 Este posibila schimbarea fisei postului doar pentru ca asa doreste seful de birou, fara nici un motiv bine intemeiat? (vezi toată discuția)