avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Activitate anirc

Activitate anirc

Răspuns la discuția Pauza de masa in prezent
si este corect cum vrea sa socoteasca sambetele lucrate?

Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: in prezent angajatorul ma poate obliga sa iau pauza de masa socotita in afara celor 8 ore de lucru? Daca da, imi poate impune si ore la care sa mananc? Iar in cazul acesta, se stipuleaza in fisa postului (ca in contractul individual de munca nu sunt trecute decat 8 ore nu si pauza) ca tura de dimineata are 8 ore jumatate, cea de dupa amiaza 8 ore, cate o saptamana dimineata, una dupa amiaza. Noi lucram si sambata 5 ore. Si spune angajatorul ca jumatatea de ora in minus din tura de dupa amiaza, respectiv 2 ore jumatate(30minx5 zile) pe saptamana echivaleaza sambata lucrata de 5 ore-e corect? Bineinteles ca o sambata nu este deloc acoperita, dar asta e clar. Va rog un raspuns ca am tot cautat si nimic nu e clar. Am inteles in Codul Muncii pauza de masa este un drept al angajatului, asta inseamna ca daca nu o vreau devine obligatorie? Va multumesc,
Răspuns la discuția Anulare certificat de mostenitor
Pai din cate am inteles de la notarul unde este deschisa succesiunea de catre tatal meu si de la vreo trei avocati, nu pot face asta deoarece matusa m-a numit beneficiara tuturor bunurilor ei nu doar a casei. Bineinteles ca eu nu mai vreau acele locuri de veci, renunt la ele.
Răspuns la discuția Anulare certificat de mostenitor
Buna seara. Sa revin. Au trecut 2 ani si sunt in aceeasi situatie. Am pierdut un proces cu statul pe tema anularii certificatului de mostenitor pe motiv ca nu are calitate statul deoarece nu am declarat succesiunea vacanta (cand am vrut sa o fac Primaria mi-a spus ca nu se poate deoarece nu avea nimic pe numele lui cand a decedat tata). M-am ales cu datorie 3600 lei taxa, acum am luat-o de la capat (am inteles ca acum cu noile schimbari s-a putut declara vacanta succesorala) si iar am de plata taxa (nu stiu de care). Daca iar nu reusesc sa il anulez? Nu mai rezist. Sa va prezint problema mea din nou:
"Tatal meu s-a declarat unic mostenitor al surorii tatalui lui. La moartea tatalui meu am gasit in casa acesteia (sora bunicului meu), aceasta fiind si casa in care a locuit tata, un testament prin care sora tatalui lui tata (bunicului meu) imi lasa mie toate bunurile aflate in posesie in momentul decesului. Tatal meu s-a declarat insa el unic mostenitor, la bunuri imobile tragand insa linie (adica nu a declarat nimic). Eu a trebuie sa dau o declaratie ca nu il mostenesc pe el, ci direct pe matusa. De 5 ani ma chinui sa anulez acest act de unic mostenitor al tatalui (el e decedat, matusa lui la fel, eu sunt unicul copil al tatalui si nu am pe cine sa chem in judecata, decat statul prin min. de finante. Insa statul a spus ca nu are calitate, daca nu am declarat succesiunea vacanta. Am incercat acum vreao doi ai sa o declar vacanta, dar la primarie mi s-a spus canu am cum sa declar vacanta succesorala dupa cineva care a murit fara sa aiba nimic pe numele lui. Casa este si in prezent pe numele matusii tatalui meu, desi sta mama mea in ea. Cum reusesc eu sa fac acte pe acea casa in aceste conditii?Dupa atatia ani de judecata, bani platiti la trei avocati, taza de timbru de 3600 lei...nu mai rezist. Aveti vreo veste buna si pentru mine?"
Răspuns la discuția Anulare certificat de mostenitor
A, si casa aceea niciodata nu a fost a tatalui meu, nici o clipa, a fost mereu pe numele matusii lui, respectiv si a mea. El a facut acel antecontract nu stiu cum, ca testamentul il avea la el in casa, acela in care matusa imi lasa toate bunurile ei.
Răspuns la discuția Anulare certificat de mostenitor
Pai de asta am si castigat procesul, pe lipsa calitatii procesuale pasive.Ea m-a dat in judecata pentru ca in acea casa a matusii am lasat-o sa stea pe mama, practic am ocupat casa dar eu am ocupat- o pe baza testamentului gasit acolo de la matusa tatalui in favoarea mea, nu ca mostenitoare a tatalui meu. Ceea ce ea nu a inteles.
Răspuns la discuția Anulare certificat de mostenitor
Pana acum m-am judecat cu o femeie care avea de la tatal meu un antecontract de vanzare-cumparare cu conditie suspensiva si vroia sa ma oblige sa renunt la mostenire, sa i se elibereze un act care sa tina loc de act de vanzare cumparare definitiv, scria in acel antecontract ca i-ar fi dat 50.000 euro. Am terminat, am castigat, nu a facut recurs si acum nu pot sa intru in posesia casei din cauza acestui certificat. Acum voi mai astepta probabil 1 an pana se termina si acest nou proces de anulare a certificatului. Si inca cateva luni pana voi primi acasa hotararea definitiva.........of. Nu mai zic cat m-o mai costa. Va multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua. Iata problema mea: In anul 2009 a murit tatal meu. In casa am descoperit ca matusa lui cu care locuia mi-a lasat prin testament toate bunurile ei (casa si 2 terenuri de veci). Nu pot insa sa imi fac actele pe casa deoarece am gasit tot in acea casa un certificat de mostenitor pe numele tatalui meu, in care se declarase unic mostenitor al matusii (matusa nu mai avea rude, copii, nimic) si totodata declarase ca nici el nu are mostenitori (adica eu nu exist). Matusa a murit in anul 2002. In acel certificat tatal meu a trecut la bunuri imobile linie, si a trecut doar cele 2 locuri de veci pe care le-a donat. Eu in anul 2009 am dat declaratie ca nu accept mostenirea dupa urma lui si o alta ca accept mostenirea dupa matusa mea. Eu acum cum imi scot act de mostenitor, sau cum imi fac actele pe casa? Nu pot crede ca nu se poate face nimic, nu am stiut nici de testamentul matusii nici de certificatul lui de mostenitor pana in iulie 2009 cand a murit el. Ce vina am? Va multumesc anticipat,
Buna ziua. Problema pe care vreau sa o prezint si la care am mare nevoie de un raspuns este urmatoarea: tatal meu a decedat anul acesta in luna iulie. Locuia in casa matusii lui (sora bunicului meu), matusa care a decedat in anul 2002. Desi casa nu era a lui, a facut un antecontract sub conditie suspensiva de vanzare cumparare a casei cu o camatareasa. In antecontract se stipuleaza ca dupa ce se va face succesiunea dupa matusa se va definitiva acest contract de vanzare-cumparare. Pana aici toate bune (mai putin faptul ca acel contract este facut de "avocata" Rogojinschi Camelia, care nu este membra in Barou si a facut si puscarie, dar se pare ca inca are drept de practica in baroul lui Bota). Insa eu, fiica celui care a facut precontractul, am testament in care matusa tatalui imi lasa mie toate bunurile ei mobile si imobile. Se pare insa ca nu il pot folosi deoarece tatal meu s-a declarat la 3 ani dupa moartea matusii unic mostenitor al acesteia, iar eu se pare ca nu am cu cine sa ma judec ca sa ii anulez acel act de unic mostenitor. Mie mi-a fost mila de el si l-am lasat sa stea in casa aceea si el a facut numai rele; s-a incurcat cu camatarii si s-a declarat unic mostenitor. Dar ce nu pot eu crede este ca eu cu acte in regula nu pot folosi acel testament si sunt obligata sa il mostenesc pe el, ceea ce eu nu vreau pentru ca ar insemna sa imi sara in cap camatareasa. M-am ferit toata viata de asa oameni (inclusiv tatal meu) - care tot prin aceeasi metoda a vandut casa mamei mele la care aveau dreptul cei 3 frati ai ei fiind obtinuta dupa demolare-s-a declarat unic mostenitor si a vandut-o. sa revin la intrebare-nu se poate anula acel act al tatalui de unic mostenitor eu venind cu testament perfect valabil? Succesiunea dupa matusa a facut-o doar pentru 2 locuri de veci pe care aceasta le avea, nu si pentru casa, deci trebuie oricum facuta, dar eu nu vreau sa il mostenesc pe el. Nu am cum sa fac dreptate daca el a murit? Va multumesc anticipat. Mentionez ca sunt unica mostenitoare a tatalui si nici matusa nu a fost casatorita si nu a avut copii nici alti nepoti.