Divort in 2010,copil incredintat spre crestere si educare mamei. Nu este trecut drept de vizita tatalui in sentinta. Relatie foarte buna de cooperare parinti,legaturi oricand cu copilul. Tatal stabilit in Germania,angajat legal,cetatean roman. De comun acord dorim ca pentru o perioada mai lunga,minim 3-4 luni copilul sa stea la tata. Copilul,16 ani,a renuntat la scoala,este retras acum din invatamant. Care este procedura? Tatal doreste sa il ia acolo in spatiu si sa-l inscrie in invatamant. Ce perioada poate sta copilul la tata,fara a fi probleme legale? Multumesc
Buna ziua. Sunt pensionata cu gradul III,deci drept munca 4 ore. Daca am o angajare pentru 4 ore, pot in paralel sa mai lucrez in baza unui contract de colaborare? Care ar fi forma legala,fara a fi nevoita sa renunt la pensie sau sa fiu pusa in situatia de a mi se suspenda? Va multumesc
Buna ziua.Avem o refinantare credite nevoi personale cu ipoteca.Acum am ajuns la divort.Creditul este pe numele sotului,luandu-se in calcul si venitul meu.Ipoteca insa este pe locuinta proprietatea mea dobandita prin mostenire.Cum se face in acest caz partajul?Sotul ameninta in permanenta ca daca depun actele de divort nu plateste rata pentru ca eu si copilul sa ramanem pe drumuri.Mentionez ca intre timp eu am intrat in somaj si din cauza unor probleme de sanatate (operatie de neoplasm)este foarte posibil sa ies in pensie de boala. Va multumesc