avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj credit nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj credit nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua.Avem o refinantare credite nevoi personale cu ipoteca.Acum am ajuns la divort.Creditul este pe numele sotului,luandu-se in calcul si venitul meu.Ipoteca insa este pe locuinta proprietatea mea dobandita prin mostenire.Cum se face in acest caz partajul?Sotul ameninta in permanenta ca daca depun actele de divort nu plateste rata pentru ca eu si copilul sa ramanem pe drumuri.Mentionez ca intre timp eu am intrat in somaj si din cauza unor probleme de sanatate (operatie de neoplasm)este foarte posibil sa ies in pensie de boala. Va multumesc
Grea situatie.De credit nu veti scapa, s/a acordat pe familie si daca nu se platesc ratele banca se foloseste de ipoteca.Sunteti somera si nu aveti cum sa faceti fata situatiei.Sper sa nu aveti si copii,altfel se complica situatia si mai mult.
Sanatate multa!
in acest caz va fi necesara evaluarea bunurilor dobandite prin credit (daca au fost ) si de asemenea ce valoare mai e de achitat pana la inchiderea creditului. Functie de acestea se va ridica ipoteca, instanta va stabili care e sulta de plata ptr fiecare, Nu au legatura copiii in aceasta problema ; dar cred ca cel mai indicat ar fi sa apelati la un avocat.
Amenintatirile sotului ....sunt lipsite de suport juridic .
Unul din considerentele prin care opereaza atribuirea unui bun imobil dobandit in timpul casatoriei e chiar incredintarea copilului minor.
Si incredintarea acestuia are in vedere.... numeroase amanunte.

Sigur, si sumele de bani cu care se face plata pretului sunt importante.E esential , insa , sa aveti in continuare , posibilitatea platii de rate .O alta situatie e aceea in care dumneavoastra veti avea o alta locuinta , va fi stabilita o sulta pe care v-o va plati sotul , va avea titlu de despagubire ,si obligatia de intretinere dintre parinte si copil va fi realizata prin plata pensiei de intretinere.

Clarificarea, avand in vedere datele furnizate, o va face tot instanta de judecata.

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Amenintatirile sotului ....sunt lipsite de suport juridic .
Unul din considerentele prin care opereaza atribuirea unui bun imobil dobandit in timpul casatoriei e chiar incredintarea copilului minor.
Si incredintarea acestuia are in vedere.... numeroare amanunte.

Sigur, si sumele de bani cu care se face plata pretului sunt importante.E esential , insa , sa aveti in continuare , posibilitatea platii de rate .O alta situatie e aceea in care dumneavoastra veti avea o alta locuinta , va fi stabilita o sulta pe care v-o va plati sotul , va avea titlu de despagubire ,si obligatia de intretinere dintre parinte si copil va fi realizata prin plata pensiei de intretinere.

Clarificarea, avand in vedere datele furnizate, o va face tot instanta de judecata.

Cu tot respectul pentru d-nele avocate dar............cand am spus va fi greu daca mai are un copil ma refeream la faptul ca este somera, va ramane de platit sulta, este bolnava si situatia financiara s-ar putea s-o depaseasca.Sfaturi juridice sunt usor de dat,textele de lege sunt pentru fiecare speta,dar sa incercam sa ii facem sa inteleaga ca inainte de a lua o decizie sa gandeasca si daca pot suporta consecintele.Traim vremuri grele si unii mai au nevoie si de consiliere in ce privesc consecintele faptelor lor.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
Crissa C, Consilier juridic
Tocmai din aceste considerente, ale dificultatilor materiale , am amintit posibilitatea unei alte locuinte, decat a celei actuale.

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor si partaj miti1956 miti1956 buna ziua va rog sa -mi dati niste sfaturi .Fata mea vrea sa divorteze au un copil minor de 8 ani si o locuinta comuna pe care au cumparat-o impreuna ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pe ap ipotecat nu e datorie comuna? micheller micheller Sunt in proces de partaj cu sotul. Avem de partajat un credit comun, care insa este garantat numai de mine prin ipoteca asupra apartamentului pe care l-am ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)