avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate mamu

Activitate mamu

BUNA ZIUA
Sunt angajat la o benzinarie si astazi am fost indrumat sa semnez niste hartii care sunt referitoare la legea gestiunii 22/1969(mai este valabila sau a fost schimbata)
Intrebarea mea este una simpla este normal sa ma puna sa semnez asa ceva dupa 5 luni de la angajar in conditiile in care mi se retine din salariu 100 de ron lunar.

Atasat am pus si asazisul contract.Va multumesc


Mamu
Răspuns la discuția dezbaterea succesiunii
Pai asta e problema nu vrea in instanta ca sa nu dea la copii ei fosrte multi bani cunoaste un notar si a zis ca 45 000 de lei e suna care e buna ca sa poata despagubi ea .
Banuiesc ca daca nu sunt de acord cu aceasta actiune prin norat public trebuie sa se finalizeze in instanta.
si ca o paranteza sper sa gasesc anuntu de acum aprox 3 luni in care a pus apartamentul la vanzare cu 150 000 de lei.
Va multumesc si stima

Alex
Răspuns la discuția dezbaterea succesiunii
va multumesc mult pt sfat
Buna ziua
Am si eu cateva intrebari :
-eu mai am 3 frati si tata a decedat acum 8 ani iar in urma a ramas un apartament cu 4 camere din anum 1989 construit cu suprafata aprox 100 m2 .Mama noastra sa incurcat cu un barbat care a aburito sa faca succesiunea la apartament si s ane plateasca pe noi copii si sa stea ea linistita pana la adanci batraneti(el impostor).
Mama spune ca a fost la un notar public cu actul casei si ala a evaluat apartamentul la fabuloasa suma de 45.000 de lei din care a zis ca jumatate este al ei si jumatate din partea lu tata la fel.Asa rezulta ca noua copiilor ne ramane aproximativ 11.000 de lei care urmeaza sa ii imparta in mod egal la 4 si sa renuntam la tot sau va incepe demersurile legale daca nu ne intelegem amiabil.
Acuma nelamurirea mea este daca eu ca fiu cel mare pot sa nu vreau sa facem succesiunea asta sau sunt obligat sa particip la acest procedeu.mentionez ca nimeni din cei 4 frati nu a incercat sa o scoata afara din casa moivul este ca ea vrea sa scoata 2 frati din casa ca ceilalti 2 suntem la casele noastre.
A doua problema este ca mi se pare extrem de putin ca valoare un apatament cu 4 camere(cum pot afla exact cum se face calculul pentru a stabili evaluarea unui imobil.
A treia intrebare ma poate forta pe mine cineva sa merg in cazul in care deschide procesul sa particil la judecata?
O alta intrebare daca reiese ca asta este suma care comparativ cu apartamentele care se vand in zona adica la o scara de bloc apropiata si cu 3 camere si bloc mai vechi construit ci se vand cu 30.000 chiar 40.000 de euro in conditiile astea pot spune ca ii platesc eu mamei cei 33.000 d elei sa plece ea atunci din casa si sa ii lase pe fratii mei in casa?
si ce se intampla daca 2 sau chiar 3 frati dintre noi nu acceptam sa facem succesiunea?

Va rog cu respect daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi ca se pare ca lumea se schimba cu susul in jos daca ajunci ca mama sa iti lasi copiii pt un betivan peste care a sarit la usa cind la dat afara din casa.


Era sa uit toti 4 fratii suntem peste 30 de ani deci majori.


stima si respect
Discuție infiintare PFA
Buna ziua
Ma poate ajuta cineva cu cateva raspunsuri concrete,doresc sa imi deschid un PFA sa lucrez ca instalator tehnico-.sanitare.
Ce trebuie sa fac?
Mentionez ca am o diploma de absolvire pentru meseria asta eliberata de AJOFM ,in rest ce mai trebuie sa am ,sediu poate sa fie acasa?
cum ma sfatuiti sa fac sa nu platesc foarte multe taxe ?
In cat timp se poate finaliza toata treaba si un cost extimativ in mare.

Va multumesc si sper s anu deranjez cu intrebarile mele?
Răspuns la discuția Concediere
BUN VA MULTUMESC SI SE PARE CA TRAIESC CU SCARBA IN MINE DACA ASA AM AJUNS SA MERG LA MUNCA SI DIMINEATA SA IMI SPUNA CA NU MAI LUCREZ ACOLO FARA UN MOTIV.

TOATA STIMA
Răspuns la discuția Concediere
buna ziua si va multumesc in primul rand.Si de ce incalcare a legii este vorba?
Răspuns la discuția Concediere
va multumesc
Discuție Concediere
Buna ziua
Am si eu o problema ieri am fost instiintat ca sunt concediat.
Am primit o scrisoare acasa in care scrie urmatoarele:
Avand in vedere:
-prevederile CIM intre SC....si dumneavoastra(denumit in continuare "contract de munca")conform caruia:
-contractul de munca este incheiat pe durata nedeterminata,incepand cu data de 23.05.2011
-potrivit art.L pct 1 cin contractul de munca perioada de proba este de 120 de zile calendaristice;
-prevederile legii nr 53/2003-codul muncii cu modificarile si completarile ulterioare,art31(3) potrivit carora pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba contractul individual d emunca poate inceta la initiativa oricarei dintre parti printr-o simpla notificare,
-prevederile art 55 litera cdin codul muncii

Va notificam ca incepand cu data de 18.08.2011(ultima zi lucrata 17.08.2011) contractul dumneavoastra individual de munca inceteaza.


Acestea fiind zise sunt in fabuloasa scrisoare pe care am gasito in posta de la o firma de curierat si pentru care eu nu am semnat.
Va rog sa imi spuneti daca chiar se poate sa te debarasezi de cineva asa ca un obiect.


Va multumesc.
Discuție intrebare
daca mi se desface contractul de munca cu articolul 65 aliniatul 1,asta din cauza ca punctul de lucru s-a desfiintat intrebarea mea este pot beneficia de salariile compensatoriicare mi se cuvin.

va multumesc