avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate hahanski

Activitate hahanski

Societatea noastra are activitatea autorizata la punctul de lucru dupa codul 4531 - comert cu ridicata de piese auto. Vanzarea se face pe baza de factura + chitanta, si numai catre persoane juridice.
In acest caz, obligatiile societatii, in calitate de vanzator si importator, in ce priveste protectia consumatorului (asa cum sunt aratate in L449, OG21 .......) exista sau nu ? (adica obliga aceste legi oricum ca firma sa dea certificat de garantie, sa puna etichete pe produse, sa afiseze pretul ...... obligatii care se cer " in vederea informarii corecte a consumatorului (persoana fizica)".
ANPC mi-a raspuns la o intrebare asemanatoare prin : "legislatia din domeniul protectiei consumatorului nu se aplica in cazul relatiei comerciale dintre doua firme".
OK. Inteleg ca in cazul unei reclamatii al unui client de-al nostru (firma) nu se aplica legislatia respectiva, dar oare firma noastra trebuie sa aplice "preventiv" obligatiile specificate in aceasta.
Sa fie asta motivul pentru care Comisariatele teritoriale continua sa ne controleze, pe tema indeplinirii obligatiilor acestei legislatii.
Daca este asa, unde scrie ?
Daca nu este asa cum pot sa refuz un astfel de control ?



cu respect si multe multumiri,
Hahanski

Discuție LEGEA 449 /2003
Buna ziua,
am citit legea 449 actualizata si publicata in mai 2008 cu mare atentie, chiar de mai multe ori, insa nefiind jurist de profesie, nu inteleg unele lucruri. Va solicit ajutor in lamurirea unor chestiuni juridice, in calitate de salariat al unei societati ce face comert cu piese auto. Iata intrebarile mele:
1. referitor la art.2 a) consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale
inseamna asta ca un cumparator ce este persoana juridica nu se numeste consumator ?
2. referitor la art 2 e)garantie - orice angajament asumat de vanzator sau producator fata de consumator .......
inseamna asta ca vanzatorul nu este obligat sa-si asume angajamente fata de cumparatori persoane juridice
3.referitor la art 16 Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului
deoarece pevederile art 9-14 se refera la relatia dintre vanzator si consumator nu ar trebui sa intelegem ca relatia dintre vanzator si o persoana juridica nu intra sub incidenta acestei legi? Sunt foarte multe produse pe care o firma le consuma in interes propriu.
4.referitor la art.19 Garantia este obligatorie din punct de vedere juridic pentru ofertant, in conditiile specificate in declaratiile referitoare la garantie si in publicitatea aferenta
se intelege ca aceste declaratii pot fi intocmite dupa bunul plac, acordand termene de garantie diferite si conditii proprii de oferire a garantiei.

cu respect,
Hahanski