avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Activitate una_una

Activitate una_una


Multumesc; reesalonarea nu ma ajuta; tot trebuie sa-l platesc; voiam sa scap de el :))
freeelis a scris:

Nu exista nicio solutie exacta pe acest subiect, decat ceea ce ati mentionat si dvs.

Decizia Curtii trebuia sa mentioneze in final si acest aspect referitor la necosntitutionalitatea OUG 77/2013.

Puteti sesizati Cnsniliul Legsilativ pe aceasta tema, poate dau mai multe detalii:
[ link extern ]




N-am inteles mai nimic; in concluzie, se mai pot face angajari 1/1 pentru personalul didactic auxiliar din invatamant? Din postarile dv., deduc ca, da, sau?
Cu stima,
Buna ziua,
Avand in vedere ca OUG 77/2013 a fost declarata neconstitutionala, mai este valabil Art. 5 – (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, toate instituţiile şi autorităţile publice pot ocupa prin concurs/examen posturi conform principiului: “unu la unu”, respectiv la un post ocupat devenit vacant, un post ocupat. ?
Fac referire la posturile didactice auxiliare.
Daca acest art. nu mai este in vigoare, care este baza legala pentru angajarea personalului didactic auxiliar din invatamant, incepand cu data de 01.01.2014?
Va multumesc.
Cu stima,
Răspuns la discuția Contestatie decizie CA invatamant
Sa fie!
Răspuns la discuția Contestatie decizie CA invatamant
ok; eu merg pe 90% intrucat nu poate fi, cum spuneam, pentru omologi de-ai mei - muma, pentru cei in cauza ca mine - ciuma.
Cu stima,
Răspuns la discuția Contestatie decizie CA invatamant
Multumesc, freeelis!
Credeti ca avem sanse de reusita?
Ma refer la noi, cei putini, pentru care directorii si CA au muscat-o, restul fiind mai norocosi, avand directori care chiar sunt interesati de angajatii lor si care au gasit o solutie, fie prin neintrunirea cvorumului, fie prin revocarea in timp util a acelei decizii.
Daca ai dezavantajul de a avea un director dezinteresat in a face studiu de caz intrucat este proaspat director si fara experienta, nu inseamna ca trebuie sa si suporti consecintele care rezulta din toate acestea cumultate, nu?

Cu stima,
Răspuns la discuția Contestatie decizie CA invatamant
Decizia nu mi s-a adus la cunostinta nici pana azi, cu toate ca am facut o adresa catre conducerea scolii sa mi se aduca la cunostinta in scris motivul/motivele care au dus la anularea indemnizatiei de conducere, fapt constatat odata cu prezentarea statelor de plata la viza CFP.
Inca o data precizez ca decizia s-a dat la sf lunii dec (in unitate) iar eu nu am luat act de aceasta nici pana la aceasta data, cu toate ca am inaintat si o adresa in acest sens. Ori, eu stiu ca o decizie se aduce la cunostinta;
1. - serviciului secretariat
2. - serviciului contabilitate
3. - persoanei in cauza
Ori, eu trebuia sa fiu instiintata atat ca si contabil sef (pana atunci), cat mai ales ca persoana in cauza.

Deci...
Răspuns la discuția Contestatie decizie CA invatamant
Da; m-a transformat in contabil pe functie de executie.
Răspuns la discuția Contestatie decizie CA invatamant
Mentionez ca nu este vorba de o sanctiune disciplinara ci de anularea unor drepturi, mai exact a indemnizatiei de conducere de contabil sef, bazandu-se pe OUG 77/2013 art 3 (4) si alin (6), zic ei ca ni se adreseaza noua, contabililor sefi.
Aceasta notificare din partea ISJ s-a dat la sfarsitul lunii dec. 2013, cu aplicabilitate de la 1 dec. 2013 (este corect sa dai o decizie la finele unei luni care sa aiba efect de la inceputul lunii?), in fapt urmarindu-se diminuarea salariilor de contabil pentru ca, cu data de 01.01.2014, sa intre sub incidenta OUG 103/2013:
Art . 1
(3) În anul 2014, cuantumul brut al salariilor de încadrare, al sporurilor, indemniz aţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salariz are aferent personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, stabilit în conformitate cu prevederile Legii nr. 63/2011 privind încadrarea şi salariz area în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2013, înmăsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
Aceasta decizie s-a luat numai de catre o parte din instit. de inv. pe baza notei informative din partea ISJ. In fapt, s-a dorit a se scoate jarul din foc cu mana directorilor si a CA din scoli.

Intr-un final, comisia paritara la nivel de ISJ a concluzionat, cu alte cuvinte, ca cine a taiat indemnizatiile, ramane cu ele taiate, cine nu le-a taiat, ramane cu ele netaiate.
Ori, despre ce vorbim oameni buni? Cum vine asta? Pentru unii muma, pentru altii ciuma?
Mi se pare strigator la cer. Plus ca eu zic ca nu se refera in speta la personalul auxiliar, contabil sef, ci spune:"personal contractual" (OUG 77/2013, art. 3), iar cu Legea 63/2011, Anexa 4, care stabileste indemnizatia de conducere atat pentru secretarul sef cat si pt. contabilul sef, cum ramane? Ea este in vigoare.
Consider ca s-a facut un abuz.

Cu stima,
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti:
1) In cat timp are obligatia conducerea unei scoli sa-ti aduca la cunostinta o decizie luata in CA? Baza legala in acest sens, va rog!
2) Se poate contesta o decizie luata de CA? In cate zile de comunicarea acesteia si care este procedura?
3) Daca in urma contestatiei, persoana vizata de decizia cu pricina, nu este de acord nici de aceasta data cu solutia, poate sa-si rezerve dreptul de a ataca in Instanta? Care este procedura?
4) Se poate merge, in acest sens, atat pe cale civila cat si prin sindicat?
5) Daca se merge pe cale civila si se da castig de cauza persoanei vizate de decizie, cine va plati cheltuielile de judecata, tinandu-se cont de faptul ca in speta este implicata o institutie de stat sau CA?

Cu stima,