avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Activitate cris_cris08

Activitate cris_cris08

Răspuns la discuția Declaratia 392 B
Multumesc pentru raspuns ! Am un PFA pe sistem real iar de la finante mi s-a spus sa intocmesc doar Registrul Jurnal de incasari si plati si Registrul Inventar.
In ceea ce priveste decontul, nu am facut niciodata si nici nu stiu in ce situatie ar trebui sa-l fac.
Referitor la declaratia 392, am bonurile de benzina pe care nu stiam daca sa le cuprind in aceasta.
Pe langa aceste bonuri mai am si o chitana pentru asigurarea RCA a masinii, pe care chiar nu stiu cum sa o cuprind in declaratie, intrucat din chitanta nu imi dau seama daca respectiva firma de asigurari colecteaza TVA. V-as ruga daca imi puteti raspunde referitor la acest aspect.
Multumesc mult !
Răspuns la discuția Declaratia 392 B
Va multumesc! M-ati ajutat tare mult !

Mai am o singura intrebare. In declaratia de anul trecut, la '' Valoare'' am trecut suma cu TVA inclus. Trebuie sa corectez aceasta greseala? Cum trebuie sa procedez?
Răspuns la discuția Declaratia 392 B
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si in special pentru interpretare, intrucat am tot citit ca se preiau valorile din Jurnalul pentru cumparari, insa eu nu il intocmesc avand un PFA si nu stiam ce se trece exact in acesta.

As mai avea o intrebare referitor la aceasta : “Valoare” se completează baza de impozitare înscrisă în “Jurnalul pentru cumpărări”. Trecem valoarea fara TVA sau cu TVA ?
Nu stiu ce reprezinta de fapt aceasta baza de impozitare.

Multumesc !
Răspuns la discuția Declaratia 392 B
Multumesc de raspuns. Asa am procedat si eu pentru declaratia de anul trecut, insa am inteles ca nu ar fi corect si din pacate nu gasesc pe nicaieri mentionat explicit; vreau sa ma asigur ca intocmesc corect declaratia de anul acesta.
Buna ziua,

Am si eu o situatie similara, in speta trebuie sa completez declaratia 392 B si as dori sa stiu daca la rubrica '' Achizitii de la platitori sau neplatitori de TVA'', iau in calcul doar achizitiile pe baza da factura sau si pe cele pe baza de bon fiscal/chitanta (mentionez ca am combustibil cu bon fiscal, respectiv cateva bonuri pana in 100 de ron cu produse papetarie).

Multumesc!
Astept cu maxim interes un raspuns !
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca pentru completarea declaratiei 392 B iau in calcul doar achizitiile pe baza de factura sau si cele pe baza de bon fiscal (ex: achizitie de combustibil sau alte bunuri cu valoare mica, sub 100 ron, pentru care nu s-au emis facturi).
Mentionez ca am un PFA neplatitor de TVA.

Multumesc !