nu stiu cum sa procedez ... de 3 ani de cand m-am mutat in acest apartament am,cel putin 1 data pe luna aceeasi problema.La bucatarie este o zona pe unde am inteles ca trec niste tevi( sau o alta varianta ar fi ca pe acolo este scurgerea pluviala a blocului) care la fiecare ploaie se uda foarte tare.Am sesizat administratia care a constatat de fiecare data ca la etajul 2,3,4 nu sunt probleme si ca undeva intre mine(etajul 1) si vecinul de la 2 ar fi o defectiune...si atat.Au zis ca fiind in partea cu tavanul ar trebui spart la vecinul de la 2 ,numai ca desi ne plangem de acelasi lucru de 3 ani el si-a renovat vara trecuta fara a face si reparatiile (sau macar verificarile necesare).Acum punand la socoteala faptul ca este sef de scara si ca si-a renovat se pare ca nici nu intra in discutie sa se sparga la el.Acum infiltratiile sunt si mai mari, apa a ajuns la o priza montata pt centrala termica,iar administratia mi-a zis ca trebuie spart la mine si ca sa imi cumpar fereastra de aerisire... si atat...pt ca nu s-a mai facut nimic.Ce pot face ?As vrea sa fac o plangere ori impotriva administratiei ca nu se ocupa de remedierea problemei sau a vecinilor ca au impiedicat reparatiile pana acum si acum nu ne mai da voie, se poate?Unde se poate face? (mentionez ca la un moment dat chiar am adus un instalator pe cheltuiala mea care a zis ca nu e cine stie ce lucrare numai ca trebuie spart peretele ,si el zicand ca trebuie tot la cel de sus.Am fost dispusa sa se faca lucrarea pe banii mei numai ca vecinii nu au fost de acord cu spartul peretelui.)
Buna ziua,am niste nelamuriri privind acest contract pe per determinata.
Am lucrat timp de 1 an( fara 2 sapt),cu un contract pe per nedeterminata, la o firma care si-a incetat activitatea-14.09.2007-salariatii urmand sa fie angajati la o alta firma incepand cu data de 15.09.2007.Numai ca angajarea s-a facut pe perioada determinata( 6 luni adica 15.09.2007-15.03.2007) in cartea de munca zice conf art 12.2 din codul muncii .Numai ca eu nu ma incadrez la niciuna din situatiile prevazute de art 81 din codul muncii,functia fiind de reprezentant vanzari,decat daca art 81 litera e lasa loc de interpretare.La dat de 15.09.2007 cand s-a facut angajarea eu eram insarcinata cam in 2 luni jum.La data de 16.02.2008 am intrat in concediu de maternitate (mai aveam cam 1 luna din contract) urmand ca pe data de 08.04.2008 sa nasc.Sunt sunata pe data de 14.04.2008 pentru a fi intrebata cand nasc( am dus 2 adeverinte in aceste luni pentru a se vedea cu aproximatie data).Cand am zis ca am nascut si ca pe 14.04.2008 urma sa se faca externarea mi s-a spus ca e numai bine ca mi-a mai fost prelungit contractul cu inca o luna si ca si aceasta luna urma sa se termine pe 14.04.2008,facandu-se si mentiunea in cartea de munca ca se inceteaza activitatea conf art 56 lit j din codul muncii.
Intrebarile mele:
-daca acest contract pe perioada determinata nu a fost facut conform codului muncii mai este valabil?
-este normal ca eu sa figurez de pe 16.02.2008-14.04.2008 si ca fiind in concediu de maternitate si cu un contract de munca in derulare ...ba chiar prelungit cu inca o luna?
-unde anume ar trebui sa ajung sa pun aceste intrebari, eventual depus plangere ?