avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... infiltratii apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

infiltratii apa

Buna ziua

nu stiu cum sa procedez ... de 3 ani de cand m-am mutat in acest apartament am,cel putin 1 data pe luna aceeasi problema.La bucatarie este o zona pe unde am inteles ca trec niste tevi( sau o alta varianta ar fi ca pe acolo este scurgerea pluviala a blocului) care la fiecare ploaie se uda foarte tare.Am sesizat administratia care a constatat de fiecare data ca la etajul 2,3,4 nu sunt probleme si ca undeva intre mine(etajul 1) si vecinul de la 2 ar fi o defectiune...si atat.Au zis ca fiind in partea cu tavanul ar trebui spart la vecinul de la 2 ,numai ca desi ne plangem de acelasi lucru de 3 ani el si-a renovat vara trecuta fara a face si reparatiile (sau macar verificarile necesare).Acum punand la socoteala faptul ca este sef de scara si ca si-a renovat se pare ca nici nu intra in discutie sa se sparga la el.Acum infiltratiile sunt si mai mari, apa a ajuns la o priza montata pt centrala termica,iar administratia mi-a zis ca trebuie spart la mine si ca sa imi cumpar fereastra de aerisire... si atat...pt ca nu s-a mai facut nimic.Ce pot face ?As vrea sa fac o plangere ori impotriva administratiei ca nu se ocupa de remedierea problemei sau a vecinilor ca au impiedicat reparatiile pana acum si acum nu ne mai da voie, se poate?Unde se poate face? (mentionez ca la un moment dat chiar am adus un instalator pe cheltuiala mea care a zis ca nu e cine stie ce lucrare numai ca trebuie spart peretele ,si el zicand ca trebuie tot la cel de sus.Am fost dispusa sa se faca lucrarea pe banii mei numai ca vecinii nu au fost de acord cu spartul peretelui.)
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 21:44, 11 Noiembrie 2009
Stimata doamna

Faceti o sesizare presedintelui (nu administratorului) in care ii reamintiti tot ceea ce ati scris aici, si, in aceeasi sesizare, propuneti sa spaergeti la dvs., dar fiind vorba de o teava aflata pe proprietatea comuna, asociatia sa plateasca aceste cheltuieli de reparatii.
Atentie! Acea sesizare o faceti in doua exemplare, una o depuneti la presedinte si cereti numar de inregistrare, iar daca nu vrea sa va inregistreze, aplicati planul B: o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire.
Daca nu vi se da raspuns in cel mult 30 de zile, mergeti mai departe, cu o sesizare adresata primariei.
multumesc pt raspuns ,asa o sa fac ...sa vedem ce iese
Armenteros a scris:
Stimata doamna Faceti o sesizare presedintelui (nu administratorului)

eu stiam ca presedintele are alte atributiuni,se poate ajunge si la el daca administratorul nu rezolva problema,cititi va rog legile.

Am fost dispusa sa se faca lucrarea pe banii mei numai ca vecinii nu au fost de acord cu spartul peretelui.

este posibil ca chiar la dumneavoastra sa fie imbinarea conductei pluviale sau ce doamne o fi,spargeti intai la dumneavoastra,vedeti care este cauza ,asta daca se poate remedia de la dumneavoastra,tot odata chemati si administratorul sa constate,daca este din dreptul dumneavoastra,reparati si cu factura mergeti la administratie sa va deconteze ,daca nu cu adm. si cativa martori faceti un P.V ,pe care dupa aceea mergeti la presedinte si faceti o sesizare,din pacate toti aruncam pisica in curtea vecinului,problema trebuie sa aibe o rezolvare,dar a nu sparte pereti si sa ne dam toti cu parerea ce este ,de unde este ,e foarte usor

va asteptam sa ne povestiti ce ati rezolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In iunie am semnalat presedintelui de bloc ca unul din peretii apartamentului ... GreyHound GreyHound Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. In iunie am semnalat presedintelui de bloc ca unul din peretii apartamentului ... (vezi toată discuția)
Cine si cum raspunde juridic de inlocuirea unei tevi de apa (sparte) intr-un bloc de proprietari ? Maria Burs Maria Burs Buna dimineata ! De un an de zile am semnalat administratorului si presedintelui blocului spargerea unei tevi, care a umezit unul dintre peretii WC-ului de ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc cristi52cristi52 cristi52cristi52 In anul 2012 am reusit intr-un final sa reparam acoperisul blocului(eu locuiesc la ultimul etaj 4/4). Dupa cateva luni a aparut o problema la acoperis in locul ... (vezi toată discuția)