avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate carmenl

Activitate carmenl

V-as ruga sa-mi spuneti cum se tine contabilitatea unui fast-food.....multumesc anticipat.
helenita a scris:

Buna ziua ,

as vrea si eu daca se poate materiale , adresa de mail este carmen7832@gmail.com
multumesc,
O firma cu obiect de activitate "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale",infiintata in Romania,cu punct de lucru in Italia, stat in care are atribuit si cod fiscal, plateste tva-ul in Italia ,iar impozitul pe profit in Romania. Precizez ca serviciile sunt prestate in Italia persoanelor juridice italiene,facturarea facandu-se pe codul fiscal emis de statul italian. Intrebarea este daca firma noastra isi poate recupera in Romania tva-ul platit in Italia. (daca da si baza legala). Multumesc anticipat.
Care sunt inregistrarile contabile pentru plus de inventar de marfuri la o gestiune cu amanuntul ?
Discuție sponsorizare
Se poate face o sponsorizare cu numerar si nu prin banca intre o societate comerciala si un ONG in valoare de 4000 lei in baza unui contract incheiat intre cele doua parti ? (precizez ca societatea se incadreaza in limitele prevazute de Codul Fiscal privind sponsorizarile).
Discuție sponsorizare
O societate comerciala care se incadreaza in limitele prevazute de Codul Fiscal privind sponsorizarea (art.21 pct.3 lit.p), poate sponsoriza o persoana fizica ce urmeaza sa faca o operatie medicala ?.....Daca da...ce acte justificative sunt necesare in contabilitate din acest punct de vedere ?
O firma din Romania isi deschide un sediu secundar in Italia (prestari servicii constructii).... Cum se tine evidenta contabila in acest caz ?
Ce impozite se platesc in Italia....dar in Romania ?
O societate comerciala cu obiect de activitate comert cu amanuntul al produselor industriale poate fi considerata unitate protejata, in sensul art.77 alin.3 lit.b din Legea 448/2006, daca are angajat 1 salariat cu handicap ? (in total firma are 2 salariati).
Discuție client incert
Este corecta urmatoarea inregistrare contabila in cazul unui client declarat falimentar conform unei hotarari judecatoresti ramsase definitive si irevocabile : ?
%=411
654
4427
Este deductibila cheltuiala cu asigurarea unei masini in conditiile in care chitanta este taiata pe numele comodantului ?....(masina are contract de comodat pe firma ).