avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate Ice Hellene

Activitate Ice Hellene

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspuns la discuția Admitere INM 2016
PasatGeorge a scris:

Grila data anul trecut la INM, iar baremul este doar a).

Citez din Udroiu: "arma nu trebuie sa fie vizibila, deoarece atunci cand arma este vizibila prin efectele pe care le produce poate constitui in sine un mijloc de amenintare a victimei, de natura a atrage retinerea savarsirii infractiunii de talharie".

In motivarea baremului se arata : "Portul unei arme la comiterea infractiunii de furt nu induce automat si starea de temere creata victimei, conditie necesara in cazul infractiunii de talharie".

Nu stiu ce sa mai inteleg.


Nuanta este foarte fina: "poate constitui...", fata de raspunsul de la lit. b) "in caz contrar fiind ...". Ideea este ca nu se retine in mod automat savarsirea infractiunii de talharie - acest fapt il sustine si comisia in motivare.
Răspuns la discuția Termen prescriptie sulta
Sulta este un drept de creanta si se prescrie in termen de 3 ani.
Va supun atentiei urmatoarea speta:

Un club sportiv a incheiat un contract cu un jucator de fotbal.
In conformitate cu art. 15 din Regulamentul privind statutul si transferul jucatorilor de fotbal, clubul are obligatia sa inregistreze contractul la FRF in termen de 45 de zile de la incheierea acestuia.

Problema este urmatoarea: o autoritate locala afirma ca data de la care produce efecte acest contract este data inregistrarii si nu cea a incheierii contractului.

Precizez ca nu este prevazut nicaieri faptul ca pana la data inregistrarii contractului la FRF, acesta nu produce efecte, nu exista nicio limitare legala sau conventionala.

Prin urmare, consider ca se aplica dreptul comun (art. 1182, art 1270 Cod Civil) si, de la momentul incheierii contractului, partile sunt tinute sa respecte prevederile contractuale.

Intrebarea: care considerati ca este data de la care contractul produce efecte: data incheierii sau data inregistrarii?
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Nu va mai bateti capul cu toate povestile transmise ca la telefonul fara fir. Eu cunosc personal 5 persoane care au invatat si reusit, iar acum sunt juzi...nu au stat sa analizeze fraudele, si-au vazut de invatat, chiar daca nu ai reusit din prima, iar urmatoarele incercari au fost cu succes. Eu incerc sa ridic moralul, dar repet, stiu in ce tara corupta traim...insa eu imi vad de drumul meu.
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Mirei, pe mine nu ma intereseaza decat de mine, nu ma uit in curtea vecinului, daca ala a fraudat examenul si se inchid ochii, nu prea ai ce face. Nu ai probe, nu ai nimic. In toate sistemele, de cand lumea si pamantul exista mizeriile astea, raul exista indiferent de asteptarile noastre. Eu cred ca vine si vremea cand trebuie restabilit echilibrul, ai trisat, vei plati, dar asa gandesc eu, mai esoteric. :)
Daca esti pe 161, ghinionul tau, trebuia sa inveti ca sa fii in primii 100. Tinta mea asta e, mai ales ca in fiecare an am luat in considerare cateva locuri ocupate cu pile. Nu traim intr-o lumea ideala, iar optimismul meu se reduce la a reusi sa ocup un loc in primii 100. :rolleyes:
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Nu va mai stresati cu acesti oameni care cauta doar sa fraudeze...mai devreme sau mai tarziu se vor impotmoli in sistem, se vor exclude singuri din cauza nepregatirii. Asa ca, invatati si fiti optimisti! :)
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Sunt de acord cu babyboom, eu am acelasi sistem. Oricum, fiecare tb sa si-l gaseasca pe cel potrivit lui.
Si eu am o fetita care a avut colici 1 an si 10 luni. Am mers la diversi dr, dar degeaba, avea o burtica f sensibila. Si am invatat in acele conditii, cu nopti albe, dar e si un pret pe care il platesti: sanatatea, asa ca aveti grija la efort exagerat. Eu am avut probleme din cauza lipsei somnului, inca iau pastile, asa ca asta ar fi sfatul meu venit din proprie experienta. ;)
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Si eu am avut sentimentul asta, Nono, dar mi-a trecut repede, asa cum altii pot si eu pot, e vb doar de toceala cat mai multa. Inteligenta avem toti, ca sa fim putin modesti...trebuie putina aprofundare, cel putin pe partea de civil.

Fleur, eu grile imi cumpar abia la anul, sa vad si ce mai apare si sa aprofundez putin. Eu astept tot ce e de Boroi si Raducanu (desi nu sunt fan al ultimei). La penal Udroiu. Cred ca secretul e sa nu te ametesti cu prea multe carti/multi autori.
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Dragii mei, pauzele lungi si dese, cheia marilor succese! :tooth:
Mirei, si eu ca tine...de asta nu am "succesuri" ca tiza mea, Elena Basescu :))