avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Activitate martzianu

Activitate martzianu

Răspuns la discuția Cerere preliminara
Buna ziua,

Ceea ce mi-ati comunicat stiam deja, insa va multumesc.
Eu ma refeream la demersurile pana acolo. Eu, ca parte in dosar, trebuie sa formulez o astfel de cerere instantei nationale cu intrebarile necesare? Ca sa o poata admite si sa poata trimite cererea formulata de aceasta catre Curtea Europeana de Justitie?
Salutare,

M-ar interesa si pe mine sa stiu procedura efectuarii unei cereri pentru pronuntarea unei hotarari preliminare.
O pot formula in scris eu personal dosarul pe rol pe care-l am la instanta nationala? Si daca se aproba, formuleaza instanta o alta cerere si trimite copia dosarului la Curtea de Justitie?

Ma intereseaza sa stiu daca eu trebuie sa cer instantei ori instanta din oficiu trebuie sa faca asta.

Multumesc!
Răspuns la discuția Amprente Excludere
Dupa ce am stat de vorba cu altii care au fost in aceeasi situatie, am constatat ca Politia le adauga si in baza de date cu amprente, respectiv OPIS / AFIS
Salutare,
Mi-a fost sparta masina si furat bunuri din ea iar amprentele mele au fost luate pentru excludere. De acum inainte sa inteleg ca si amprentele mele vor exista in baza de date a Politiei? Inteleg ca este o grava incalcare a dreptului la intimitate.

Va multumesc.
Răspuns la discuția scoaterea minorului din tara
In primul rand, acest subiect nu corespunde categoriei "Expertize judiciare". Acesta ar trebui sa se incadreze la Minori si familie.

In fine, daca copilul a fost recunoscut de tata, si ii poarta numele, va trebui sa va trimita o procura speciala de la Consulatul/Ambasada Romaniei din tara in care se afla. Daca nu exista recunoasterea tatalui, nu va trebuie nimic altceva decat pasaportul (dupa caz, buletinul dvs) si pasaportul copilului.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare, tatal meu avocat fiind, a avut un litigiu cu un anumit expert (el si o companie ii facuse o plangere penala expertului), acum dupa un anumit timp, am avut un accident rutier iar expertul organelor de politie e chiar acest expert. Credeti ca este motiv de recuzare? Va multumesc.

P.S. Deja s-a efectuat expertiza.
Răspuns la discuția Abonament cumparat
Dupa cum bine stiti, abonamentele se vand pe piata neagra - asa zisele abonamente care sunt luate pe naspa...Eu nu am cum sa dovedesc ca am cumparat aceasta cartela, si nici cel de la care am luat-o (respectiv vanzatorul de telefoane,cartele,incarcatoare) nu va recunoste.
Răspuns la discuția Abonament cumparat
Am achizitionat doar bunuri electronice, domeniu.ro, etc. Anunturi si altele, nu am specificat nici o adresa de livrare.
Răspuns la discuția Abonament cumparat
Nu pot sa stiu daca a fost furat.....poate doar o fi pierdut cartela si el a gasit-o!
Răspuns la discuția Abonament cumparat
Am cumparat de la un bişniţar un abonament telefonic Vodafone.
Acesta mi l-a vandut specificand ca este al lui si ca pot vorbi dupa el cat vreau, pana se va inchide.

Eu mi-am cumparat niste produse virtuale folosind abonamentul, si mi-am incarcat si cartela pre-pay.

Ma gandesc ca daca s-a inchis, cineva pierduse abonamentul si el l-a gasit si l-a vandut, sau cine stie...
Pot fi eu tras la raspundere pentru pagube?