avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate lore33

Activitate lore33

Răspuns la discuția evacuare chirias
Terenul este al meu, chioscul este al lui, contractul de inchiriere este numai pe o suprafata mai mica de teren dar in locul unde vreau sa construiesc casa. As dori sa isi ia chioscu si sa plece, ca sa il fortez sa plece pot sa imi impresmuiesc terenul cu gard nemaiavand acces la chiosc? Va multumesc!
Răspuns la discuția evacuare chirias
daca se poate imi puteti spune cat timp ar dura?? intre timp pot sa ma apuc de constructie?? as dori sa torn fundatia din toamna aceasta
Buna ziua!
As dori daca se poate cateva sfaturi. Am un teren de la tatal meu, o parte din el a fost inchiriat unei firme si un chiosc a fost amplasat acolo cand era el inca proprietar, intre timp acesta a fost fost trecut pe numele meu, el avand drept de uzufruct viager, in timp ce se defasura contractul, tata a renuntat la uzufruct viager de 1 an de zile. Eu nu am facut un nou contract , facand o intelegere verbala cu tata ca el sa i-a banii pe inchiriere in continuare. Contractul a expirat de 6 luni, nu sa prelungit contractu cu mine si chiriasu refuza sa plateasca chiria de 3 luni si nu vrea nici sa plateasca nici un nou contract nici sa plece :O M-am hotarat sa fac o casa acolo si sa imi imprejmuiesc terenu cu un gard de caramida, cand este inchis la chiosc #-o facand si proiect pt el. Intrebarea mea este: este legal cea ce fac? Va multumesc!
Buna ziua! Chiar acum am primit prin posta de la casa de pensii o scrisoare in care ma obliga sa ma asigur. Mentionez ca la sf anului 2008 am avut mai mult de 5 contracte de inchiriere si astfel am trecut in anul 2009 l,a categoria "venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria venituri din activitati independente" si nu sunt salariata. Nu sunt PFA , pur si simplu m-au trecut cei de la finante , NU am autorizatie, nu am nimic ,anul acesta sunt din nou la cota forfetare ca am doar un contract.Eu nu vreau sa ma asigur, este posibil asa ceva??? Este posibil sa ma oblige sa ma asigur? Ma pune sa platesc pe tot anul 2009, la ce venituri am realizat??? Cat este cota? Eu nu vreau sa ma asigur. Ce patesc daca nu vreau sa ma asigur?
Răspuns la discuția cass pers activitati independente
daca nu sunt salariat si fac un contract cu cass si platesc la salariu minim pe ec, atunci se mai plateste cass petru contractele de inchiriere ?
Răspuns la discuția cass pers activitati independente
cineva mi-a spus ca trebuie sa fi minim 5 ani salariat ca sa nu fi platit cass-ul, este adevarat????
Răspuns la discuția cass pers activitati independente
anul trecut cand am fost in sistem de forfetare , trebuia sa platesc??
Si va multumesc de raspunsuri!!1
Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, am cateva proprietati in inchiere, anul trecut am fost in sistem de forfetare, anul acesta ca am depasit 5 contracte de inchiriere am trecut la venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria veniturilor din activitati independente,mie nu mi-a spus nimeni ca trebuie sa platesc si cass intrebarile mele sunt:
Trebuie sa platesc sanatate in ambele cazuri?
Cum se calculeaza sanatatea in ambele cazuri?
Daca sunt salariat mai platesc cass?
cum se calculeaza penalitatile tinand cont ca nu am platit?
Răspuns la discuția schimbare nume
va multumesc pentru raspunsuri!!
Răspuns la discuția schimbare nume
dar dupa casatorie se poate schimba, daca ne pastram amandoi numele de familie?