avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cas contract de inghiriere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cas contract de inghiriere

Buna ziua! Chiar acum am primit prin posta de la casa de pensii o scrisoare in care ma obliga sa ma asigur. Mentionez ca la sf anului 2008 am avut mai mult de 5 contracte de inchiriere si astfel am trecut in anul 2009 l,a categoria "venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria venituri din activitati independente" si nu sunt salariata. Nu sunt PFA , pur si simplu m-au trecut cei de la finante , NU am autorizatie, nu am nimic ,anul acesta sunt din nou la cota forfetare ca am doar un contract.Eu nu vreau sa ma asigur, este posibil asa ceva??? Este posibil sa ma oblige sa ma asigur? Ma pune sa platesc pe tot anul 2009, la ce venituri am realizat??? Cat este cota? Eu nu vreau sa ma asigur. Ce patesc daca nu vreau sa ma asigur?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:07, 17 Aprilie 2010
Art. 61, alin. (2) din Codul fiscal, prevede ,,Persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfarsitul anului fiscal, incepand cu anul fiscal următor califica aceste venituri in categoria venituri din activitati independente şi le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie. In aplicarea acestei reglementari se va emite ordin al presedintelui Agenţiei Nationale de Administrare Fiscala,,.
Iar, Normele Metodologice, la art. 232 prevede ca ,,Persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfarsitul anului fiscal, incepand cu anul fiscal urmator califica aceste venituri in categoria venituri din activităţi independente si le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie. In aplicarea acestei reglementari se va emite ordin al presedintelui ANAF,,.
Deci acest caz a fost asimilat ca si persoana fizica autorizata, care in conformitate cu prevederile Legii nr. 95/2006 datoreaza contributie la fondul national de asigurari sociale de sanatate.
Cine stie care este Ordinul ANAF la care se face referire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din cedarea folosintei bunurilor, obligativitatea inregistrari la registrul comertului mihai.ghita mihai.ghita Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor prin inchirierea spatiilor proprii, pana in acest moment sunt in derulare 5 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil veronica78 veronica78 Pot pierde indemnizatia de crestere copil daca in perioada in care beneficiez de aceasta obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor? Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)
Venituri din cedarea folosintei cu mai mult de 5 contracte avisdevara avisdevara Care sunt consecintele daca obtin venituri din cedarea folosintei si am mai mult de 5 contracte? (vezi toată discuția)