avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters115719

Activitate ContSters115719

Avocat stagiar, admis in Baroul Bucuresti, disponibilitate de a invata, seriozitate, punctualitate, limbi straine: engleza, franceza, caut contract de colaborare cu o societate de avocatura sau cabinet de avocat. Dragos Lipan tel. 0745231094.
Va multumesc mult!
Afinitatea sau alianţa reprezintă legătura dintre soţ şi rudele celuilalt soţ, adică legătura dintre cumnaţi ori cea dintre socrii şi ginere sau noră. Afinitatea nu există între rudele unui soţ şi rudele celuilalt soţ. Afinitatea există numai în cazul căsătoriei şi a rudeniei stabilită legal. Prin urmare, afinitatea ia sfârşit la încetarea căsătoriei sau a adopţiei. Deci sunt afini (rude prin alianta) de gradul II.
Deşi au luat cunoştinţă personal despre fapte în legătură cu pretenţiile reclamante, nu pot fi ascultaţi ca martori:

a) rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;

b) soţul, chiar nedespărţit;

c) interzişii şi cei declaraţi de lege incapabili de a mărturisii;

d) cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.

Părţile pot conveni expres sau tacit să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la punctele a) şi b).

În cauzele privitoare la starea civilă sau divorţ pot fi ascultate rudele şi chiar afinii, până la gradul al treilea inclusiv, cu excepţia descendenţilor.



Răspuns la discuția practica cabinet de avocatura
Multumesc mult Diana! Iti doresc numai bine!
Am o mare rugaminte, sunt studenta in anul III la Facultatea de drept din cadrul Universitatii Bucuresti si doresc sa efectuez un stagiu de practica intr-un cabinet de avocatura. Va multumesc mult!
Răspuns la discuția mostenire apartament
In situatia in care mama dumneavoastra va intocmi in timpul vietii liberalitati (legat, donatie) privitoare la bunurile sale in favoarea dumneavoastra, la data deschiderii succesiunii pentru cauza de moarte (decesul mamei dvs), sora fiind ca si dumneavoastra descendent din clasa I de mostenitori va culege o rezerva succesorala, chiar impotriva liberalitatilor facute de mama dvs. Fiind mostenitor rezervatar va culege o cota din mostenire.
Masurile pe care intentioneaza sa le puna in aplicare Guvernul Romaniei nu vor face decat sa adanceasca si mai mult groapa in care suntem acum. Cum poti supravietui cu un salariu ce se va reduce substantial, cu o pensie de 300 lei si sa cresti un copil cu 600 de lei, cand cu siguranta urmeaza si alte masuri catastrofale: marirea TVA-ului, a cotei unice de impozitare?
Răspuns la discuția numar privat
In situatia in care aceste apeluri pe care le primiti va afecteaza in vreun fel (stare de pericol, stare de temere) puteti solicita companiei de telefonie mobila la care sunteti abonat sa va puna la dispozitie un desfasurator cu numerele de telefon de la care ati fost apelat. Organele judiciare intervin atunci cand se savarseste o fapta prevazuta de legea penala si care intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni.