avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate WEO

Activitate WEO

Este permis de legislatie sa se vanda un mijloc fix NEamortizat complet la un pret mai MARE decat valoarea de achizitie? (este vorba despre un bun importat pe un PFA, daca are vreo relevanta)
In cazul in care un PFA, care isi tine contabilitatea in partida simpla, cumpara un aparat si i se face factura in decembrie 2019 iar plata efectiva o face in ianuarie 2020, pe ce an va face deducerea? Am inteles ca, spre deosebire de SRL, in cazul unui PFA conteaza data platii efective, nu data facturarii, deci deducerea se face pentru 2020 chiar daca factura a fost facuta in 2019. Este corect?
Va multumesc pentru raspuns. Care ar fi diferenta dintre intermedieri si comert cu ridicata? Am mai gasit in CAEN codurile 4669 - Comert cu ridicata al altor masini si echipamente si 4690 - Comert cu ridicata nespecializat. Acestea au vreo legatura cu tipul de comert mentionat de mine mai sus?
Daca o firma are codul 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, ca sa vanda pe internet, mai are nevoie de codul caen specific categoriei pe care vrea sa o vanda? Adica daca vrea sa vanda electronice ii mai trebuie si codul pentru electronice si daca vrea sa vanda si haine ii mai trebuie si codul pentru haine?
De ce cod CAEN este nevoie pentru a vinde catre persoane juridice sau PFA aparatura cosmetica (provenita din achizitie intracomunitara sau import sau furnizor roman)?
O parere? Va rog ... :)
Un SRL care inchirieaza un imobil catre o persoana fizica poate face acest lucru emitand factura si chitanta? sau trebuie sa emita bon fiscal si, implicit, are nevoie de casa de marcat?
Un SRL care desfasoare doua activitati diferite poate poate emite facturi separat, cu serii diferite (facturi emise cu soft de facturare)? Sau toate facturile trebuie emise cu aceeasi serie si numerotate in ordine cronologica?
As mai adauga ca una dintre cele doua activitati este scutita de TVA.
Exemplu:
Activitate 1: factura seria: AAA nr. 001; factura seria: AAA nr. 002;
Acrivitate 2: factura seria: BBB nr. 001; factura seria: BBB nr. 002;
Va multumesc pentru raspunsuri. Cu privire la prorata trebuie facuta vreo notificare catre anaf?
Asadar, firma platitoare de TVA poate factura inchiriere imobil direct fara TVA fara a opta cu notificare catre anaf? Notificara este obligatorie doar pentru opriunea de a factura cu TVA?