avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate gianina5

Activitate gianina5

Buna, vreau sa vand o suprafata de teren extravilan formata din 4 parcele. Terenul il detin cu titlul de proprietate. Trebuie sa-l inscriu in Cartea funciara si apoi sa depun oferta de vanzare la Primarie, sau pot depune cererea si oferta doar in baza titlului de proprietate si in acelasi timp sa ma ocup de intabularea terenului? Mai am si alta nelamurire, eu vreau sa vand intreaga suprafata din titlu, respectiv cele 4 parcele, oferta de vanzare o depun pentru fiecare parcela in parte sau depun o singura oferta cu intreaga suprafata, arendasul vrea sa cumpere 2 parcele, eu vreau sa vand tot, legea ma obliga sa vand pe bucati?#-o
Răspuns la discuția PFA
factura este documentul de baza care trebuie emis pentru incasarea oricaror sume.Chitanta se emite impreuna cu factura atunci cand incasarea se face in numerar.
Intentionam oricum sa platesc eu acest impozit pe venit dar la administratia financiara mi s-a spus ca fostul proprietar e decedat. Mostenitorii vanzatorului nu locuiesc in judetul meu sunt la 400 Km, iar la OCPI imi cere decizie si chitanta pe numele vanzatorului. Eu nu mai inteleg acest sistem...si daca mostenitorii nu au un certificat de mostenitor dupa tatal lor( sa zicem) pentru alte bunuri, terenul meu fiind vandut nu poate fi inclus in masa succesorala?
Am cumparat in anul 2008 un teren extravilan , fara a merge la notar cu proprietarul pentru un contract autentic de vanzare-cumparare. In anul 2009 am actionat in instanta vanzatorul, pt. prestatie tabulara, am obtinut o sentinta care tine loc de contract de vanzare-cumparare. Acum am vrut sa intabulez acest teren si mi-a fost solicitata o decizie de impunere pe numele vanzatorului precum si dovada platii impozitului pe venitul din tranzactie. Mergand la administratia fiscala din raza de domiciliu a vanzatorului, mi s-a spus ca acesta este decedat de 2 ani, deci nu-mi poate emite decizia de impunere si nici nu pot plati in contul acestuia. Ce pot eu sa fac in acest caz pentru a-mi intabula terenul si sentinta judecatoreasca?
Discuție Declaratie 220
are cineva formularul Declaratie 220 Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit (OPANAF 52/2012). Dati-mi link pt. ca de pe site-ul anaf nu o pot descarca.
Multumesc!!!
Răspuns la discuția interes personal legitim
Prin cerere motivata se poate intelege inclusiv prestarea unei munci la alt angajator, deci si in afara tarii. Nu vad de ce nu s-ar aproba suspendarea, pe perioada suspendarii se poate angaja o persoana pe cand daca se pleaca cu demisie se aplica procentul la angajare, respectiv max.15% din nr. de posturi.
Bafta!!!
au aparut normele de aplicare -Ordin comun 42/77/2011, in monitorul of. nr.48/19.01.2011, se exemplifica reancadrarile precum si modul de stabilire a salariilor
Aţi început să emiteţi dispoziţii de reâncadrare conform L284/2010. Nu înteleg de ce pt. fiecare lege a salarizarii adoptata ,dar care nu se aplica, trebuie facute reâncadrari.Asa a fost si cu L330 asa este si acum. Ei- cei de sus cunosc notiunea reâncadrării, eu cred ca nu!!! Asteptăm norme cumva la aceasta extraordinară prostie? sau norme apar doar la L 285/2010?
Răspuns la discuția Al 13-lea salariu
nu se mai acorda, Legea nr.285/2010
Nu era posibila suspendarea raportului de serviciu in cazul in care funct. o solicita pt. obtinerea de venituri materiale-inaintea modificarilor aduse la L188/1999 de OUG 105/2009 si Legea 140/2010, cand acel art.95 (2) a fost modificat. Acum se poate, probabil ca asta a fost si ideea modificarii acelui art.95(2).