avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Activitate michacomsa

Activitate michacomsa

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati sa inteleg cum se inregistreaza in contab. cas-ul dat de angajator pt concediile medicale suportate din fondul de medicale 0.85%?
suma se deduce din cas-ul datorat pentru ceilalti salariati? sau pur si simpli banii acestia se declara si se platesc?

va multumesc.
pfa sau if-ul care opteaza pentru sistemul real, are obligativitatea intocmirii declaratiei 100 indiferent de obiectul de activitate?(de exemplu comertul cu amanuntul al produsesor alimentare....).
Functionarul de la admin financiara care a luat in evidenta if-ul si a eliberat declaratia de impunere, a zis ca nu tb depusa declaratia 100 trimestrial si nici registrele nu trebuie sa fie intocmite.Este suficient sa ai casa de marcat si atat!
OMFP 1040/2004 nu este valabila pentru toate aceste categorii de persoane fizice?
ce documente trebuie sa insoteasca cererea de infiintare pfa instructor auto
multumesc.
care este codul caen indicat pentru activitati de incarcare electronica cartele telefonice si comercializarea cartelelor telefonice?
multumesc
care este procedura de inlocuire a decontului de tva? care ar fi dezavantajele daca inlocuiesti decontul? ar putea sa ti se impuna un control fiscal?
Buna ziua,

Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Un cetatean strain al unui stat non-ue, posesor al unui drept de sedere in scop de studii, este asociat unic si administrator al unei s.c ... s.r.l., doreste sa se angajeze in propria firma. Este posibiul sa obtina autorizatie de munca in acest caz?
Multumesc pentru ajutor.
In cazul in care un strain incadrat la o societate comerciala in baza autorizatiei de munca, doreste sa place la o alta companie din Romania, care este procedura legala? Noua companie va trebui sa depuna documentatia ptr obtinerea autorizatiei de munca ptr sratinul in cauza, asta e cert, dar ce se intampla cu dreptul lui de sedere pana cand se intocmeste noul contract de munca in baza noii autorizatii?Cand anuleaza autorizatia de munca initiala? Dupa ce se oibtine noua autorizatie sau inainte ca noua companie sa depuna cererea? Ce se intampla in acest caz cu strainul respectiv? Ma poate auta cineva?
O zi buna.
Răspuns la discuția bani cresterea copilului
In legatura cu ce venituri se iau in calcul pentru acordarea indemnizatiei, daca dividendele constituie baza pentru retinerea si virarea contributiei la cas, atunci cu siguranta ca vor fi luate in calcul alaturi de salariu; altfel numai salariul se ia in calcul.Din cate stiu eu dividendele sunt supuse numai impozitarii, 16%.Ramane de vazut, macar sa semneze Basescu legea!
O zi buna!