avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 100 pfa sau intreprindere familiala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 100 pfa sau intreprindere familiala

pfa sau if-ul care opteaza pentru sistemul real, are obligativitatea intocmirii declaratiei 100 indiferent de obiectul de activitate?(de exemplu comertul cu amanuntul al produsesor alimentare....).
Functionarul de la admin financiara care a luat in evidenta if-ul si a eliberat declaratia de impunere, a zis ca nu tb depusa declaratia 100 trimestrial si nici registrele nu trebuie sa fie intocmite.Este suficient sa ai casa de marcat si atat!
OMFP 1040/2004 nu este valabila pentru toate aceste categorii de persoane fizice?
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 18:28, 22 Aprilie 2010
Daca ati optat pentru sistemul real de impozitare trebuie sa tineti contabilitate in partida simpla (registru jurnal de incasari si plati, registru inventar, jurnale tva, gestiune). Nu se depune declaratia 100

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala nanu crina nanu crina pentru functionarea unei intreprinderi familiala imi trebuie registru de casa si implicit nota de receptie (vezi toată discuția)