avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bani cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bani cresterea copilului

Daca ma poate ajuta cineva....cu leagea asta noua pt banii de crestere a copilului.Am inteles ca se vor acorda 85% din venitul realizat in ultimele 12luni, timp de 2 ani. Venit se considera si dividendele? Eu am o firma la care sunt angajata si asociata, din care am obtinut dividende, si o alta firma la care sunt doar asociata fara a fi angajata, din care de asemenea am obtinut dividende. Venitul meu, la care se aplica acesti 85%, atunci va fi salariul+dividendele de la cele 2 firme?
Cel mai recent răspuns: anapopescu , utilizator 08:17, 29 Octombrie 2008
Inca nu este foarte clar in aceasta privinta. Poate ar trebui sa asteptam sa fie aprobata si publicata legea.
multumesc nikol.ilea!
daca mai stie si altcineva ceva....
legea am inteles ca va fi aplicata din 01.01.09, cred ca aprobata a fost deja...sau cel putin asa am inteles de la TV.
Pana nu se promulga la nivel presedinte si nu se publica in MOficial nu se considera a fi aplicabila :)

Noile reglementari constituie modificari aduse OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului. Legea de modificare este trimisa spre promulgare presedintelui tarii si abia apoi se va publica in Monitorul Oficial, precizand si data de la care intra in vigoare (01 ian 2009, conform proiect lege).

Referitor la tipurile de venituri ce se iau in calcul - trebuie sa asteptam, in afara publicarii legii, si publicarea normelor modificate care sa mentioneze:
- ce fel de venituri se iau in calcul
- cine va plati acesti bani - primariile sau angajatorii

O zi buna!
multumesc luminita_plesca!
deci se pare ca va trebui sa asteptam 2009 pt a vedea exact ce si cum...
o zi buna!
In legatura cu ce venituri se iau in calcul pentru acordarea indemnizatiei, daca dividendele constituie baza pentru retinerea si virarea contributiei la cas, atunci cu siguranta ca vor fi luate in calcul alaturi de salariu; altfel numai salariul se ia in calcul.Din cate stiu eu dividendele sunt supuse numai impozitarii, 16%.Ramane de vazut, macar sa semneze Basescu legea!
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Modificare oug 148/2005 Paula Liliana Paula Liliana Ce se mai intampla cu mamicile dupa 1 ianuarie 2009? Care va fi indemnizatia de crestere copil? Ramane valabila si optiunea de 85% din media veniturilor din ... (vezi toată discuția)
Venitul din dividende se ia in calcul pt indemnizatia copilului? ContSters74711 ContSters74711 Buna ziua, M-ar interesa daca veniturile din dividende se iau in calcul pt. indemnizatia copilului? si daca se poate o baza legala care sa specifice acest ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil Aida2008 Aida2008 La calculul indemnizatiei pentru crestere copil in afara de veniturile salariale nete se mai tine cont si de alte venituri supuse impozitului pe venit ... (vezi toată discuția)