avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate basu

Activitate basu

Răspuns la discuția SRL-ul ramane fara sediu social!
Va multumesc frumos,
Stefan
Buna ziua,
spatiul, apartamentul, in care sunt inregistrate cu sediu social doua SRL-uri declarate inactive de ANAF este executat.

Ce trebuie facut, atat timp cat nu dispunem de un alt spatiu unde sa mutam sediul social si nici nu avem sanse sa repornim SC-urile.
Multumesc,
Stefan
Buna ziua,
avem apartamentul in procedura de executare, suntem la etapa de stabilire a pretului de vanzare.
Am primit de la executor o invitate ca impreuna cu banca VB sa participam la numirea unui administrator care sa asigure administrarea imobilului.
Stie cineva despre ce e vorba? Asa e procedura standard sau se aplica la vre-o situatie mai deosebita? E legal?
Stefan
Buna ziua,
in cazul in care in urma executarii silite a bunului ipotecat banca nu-si recupereaza integral banii poate merge mai departe pentru recuperarea prejudiciului si catre PFA-ul meu?
Multumesc,
Stefan
Mediere-HTA a scris:

Buna seara,
Sunteti sigur ca nu exista intabulare sau autorizatie de constructie?
In cazul in care, imobilul a fost scos la licitatie de catre executor in urma neachiarii unui credit bancar, banca cu siguranta a analizat in amanunt titlul de proprietate si are copii ale tuturor actelor.
Pentru a va lamurii puteti sa solicitati executorului, o copie a dosarului de executare sau puteti sa solicitati OCPI-ului copii ale cartii funciare mentionate in actul de adjudecare.
Cat priveste a doua problema ridicata de dvoastra, gasiti aici un articol referitor la raspunderea penala a evaluatorilor: www.avocatnet.ro/content/art...



Multumesc de raspuns.

Imobilul are intabulare in forma veche, asa figureaza si in CF si in ipoteca pusa la banca.
Anuntul publicatiei de vanzare specifica faptul ca in forma noua, casa e modificata si atat parterul cat si mansarda nu au intabulare.
Din raportul de evaluare incheiat in 2010 rezulta acelasi lucru, proprietarii declarand la acea vreme ca actele sunt in lucru(autorizatii etc). E clar de ce nu au mai investit bani proprietarii...

Voi putea intabula casa in forma actuala in urma adudecarii licitatiei?
Buna ziua,
am participat la o licitatie de executare si am adjudecat casa licitata.
Am constatat 2 probleme, anume:
- casa in forma evaluata nu are intabulare si nici autorizatie de construire
- in evaluare se specifica parter din caramida si grinzi din beton armat iar realitatea e ca parterul e construit pe structura lemnoasa.

Un executor poate vinde o casa fara acte si fara autorizatii in forma actuala?

Ce stiti se poate intabula casa in forma actuala in baza actului de adjudecare?
polloctav a scris:

Daca pretul oferit de dvs. a fost sub 30%, atunci intr-adevar executorul a procedat correct.Nu aveti de ce sa va plangeti. Puteti insa sa faceti o noua evaluare daca imobilul nu este construit exact cum este in proiect sau este din alte material, pretul putand sa scada sub valoarea initiala. Atunci faceti o actiune si cererti bancii sa diminueze pretul pana la valoarea noua aratat de expert....Cam asta ati intrebat...Succes!


Nici nu stiu ce sa mai spun. Exista diferente mari fata de raportul tehnic de expertiza.
In raportul de exprtiza care a stat la baza stabilirii pretului de vanzare a imobilului e specificat: parter construit din caramida portanta cu stalpi si grinzi din beton armat dar real parterul e construit pe structura din lemn, mai mult de atat constructia in forma actuala nu are intabuare si nici Autorizatie de construire nu a fost scoasa.
Ce am cumparat pana la urma? Pe ce voi fi proprietar?
Din pacate executorul e plecat in concediu si nu am cu cine discuta...

Se poate vinde o proprietate executata la licitatie publica fara sa fie intabulata? Ce e de facut pentru a intra in legalitate cu constructia si cine ar trebui sa suporte costurile?
Din pacate, aveti dreptate, experienta .... de debitor chiar nu m-a ajutat.
Va multumesc pentru incercarea dvs.
Va multumesc de urare stimate domn, ar fi fost util pentru mine sa-mi raspundeti la intrebare nu sa incercati sa gasiti scuze emotionale. Emotional, m-am simtit lucrat de executor.
Executorul pe dosar de executare din 2012 si cu toate ca creditorul-banca a fost deacord cu suma oferita initial de mine(71000RON) nu a vrut sa ma declare adjudecatar. A fortat si obtinut cum spune legea 30% din pretul de evaluare. Acesta e abuzul facut de executor, cred ca in cazul de fata se mergea pe legea veche.
Daca sunteti de specialitate va rog sa-mi spuneti ce ar fi trebuit sa fac, de exemplu sa solicit executorului sa incheie procesul verbal cu suma oferita de 71000RON si in rest sa treaca ce vrea el acolo iar banca sa conteste decizia executorului? Cat ar fi durat aceste lucruri pana sa fiu declarat adjudecatar?
Alta intrebare nu am pentru dvs.
Multumesc
PS de ce ma sfatuiti sa platesc eu impozitul pe vanzare?
Frumos ar fi fost sa ma sfatuiti sa solicit executorului ca acea suma sa fie trecuta la dezbaterea finala a impartirii banilor si retinuta din suma ce se cuvine debitorului.
Buna ziua, am participat la o licitatie a unei case unde am avut surpriza ca executorul sa-mi spuna in fata ca el nu ne va declara adjudecatari, considerand suma licitata ca fiind derizorie.
Executorul a solicitat minim 30% din valoarea de evaluare a bunului pentru a ne declara adjudecatari motivand ca asa cere noua lege si ca el nu vrea sa-si murdareasca numele fiind foarte posibil ca debitorul sa depuna contestatie.
Cu alte cuvinte am inteles ca tine mult sa nu-i fie patata reputatia...

Precizez ca bunul a fost evaluat in 2010 iar dosarul de executare e din 2012. Pretul de pornire la licitatie 235542RON( 75% din 314056RON), eu am oferit 71000RON fiind cea mai buna oferta! Era a 9-a Publicatie de vanzare si pana acum am fost singurii participanti.
Nu am avut incotro fiind constransi de executor si de lipsa informatiilor si a trebuit sa ofer un 92000RON.
Dosarul fiind din 2012 nu se liciteaza conform vechii proceduri?
Cine si cum stabileste daca o suma e derizorie?
O suma care acopera creanta bancii, cheltuielile de executare si mai ramane si debitorului ceva poate fi considerata derizorie?

Ma intereseaza daca:
- executorul a procedat corect, el a fortat si obtinut o suma de aproximativ 28% din evaluare
-legat de evaluare, nu ar fi trebuit refacuta atata timp cat se bazeaza pe fals( ex: parterul e calculat in evaluare ca fiind construit din caramida si grinzi betonate, in realitate fiind construit pe lemn) si preturile din calculatie fiind neactualizate.
-astazi am reusit sa gasim diferenta de bani si am achitat integral pretul licitat.Ce ar trebui sa facem mai departe?
-daca licitatia e asimilata unei vanzari si impozitata ca atare nu ar trebui ca executorul sa solicite si evaluarea energetica a casei?

Multumesc,
Stefan