avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate acaszabo

Activitate acaszabo

Răspuns la discuția Traducator autorizat
Bună seara,

Traducerile pe care le am de efectuat sunt pentru niște cunoștințe și nu intră în discuție emiterea unei facturi în acest caz. Aș dori să le dau o mână de ajutor însă fără a mă „compromite” chiar la început de drum. Vroiam doar să știu dacă pot aplica ștampila pe traducerile documentelor fără a avea probleme în condiția în care nu mi-am început activitatea economică.

Vă mulțumesc mult pentru răspunsurile prompte! =D>

O zi ușoară mâine! Spor la toate.
Răspuns la discuția Traducator autorizat

:) Vă mulțumesc mult!
Răspuns la discuția Traducator autorizat
Bună ziua,

Mi-am obținut autorizația de traducător de la Ministerul Justiției, m-am înregistrat la tribunal însă nu și ca PFA. Săptămâna asta am fost rugată să traduc niște acte (certificat de naștere, diplomă de licență etc.) din română în germană dar nu pot aplica ștampila de traducător din moment ce nu figurez ca PFA și nu „colaborez” cu un notariat. Mă înșel?

O după-amiază plăcută!:)
Ellise a scris:

Eu una cand am fost la tribunal sa ma inregistrez, am facut o cerere de mana, pe care am semnat si am aplicat si stampila, iar grefiera m-a inregistrat si a scris pe spatele autorizatiei mele numarul de inregistrare.
Cererea ai facut-o si ai semnat, dar nu ai aplicat stampila pe ea? Poate ar fi bine sa ii mai faci o vizita si sa aplici si stampila, ca sa stai linistita.
Acelasi lucru se face si la notar, cand lasi copie dupa autorizatie in vederea legalizarii traducerilor, scrii ceva de genul "acesta este specimenul meu de semnatura" si semnezi si aplici stampila.

Bună seara!

Am obținut de curând autorizația de traducător de la Ministerul Justiției iar următorul pas este înregistrarea la tribunal în termen de 60 de zile de la emiterea autorizației pentru a fi luată în evidență. Actele necesare pentru înregistrare sunt: cerere, autorizația, copie după autorizație, specimenul de semnătură și modelul de ștampilă. Am fost astăzi la tribunal și nu mi-au cerut decât cererea și copia după autorizație și mi s-a părut ciudat deoarece cei de la Ministerul Justiției specifică clar că trebuie depuse și specimenul de semnătură și modelul de ștampilă. Mă tem că n-am fost luată în serios. Sau îmi fac griji degeaba? Vă mulțumesc anticipat!

O seară plăcută vă doresc!:)