avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate vulturu39

Activitate vulturu39

Conform art.47(1) din LEGEA nr.215 din 23 aprilie 2001 Legea administrației publice locale, nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local. Nu poate lua parte, inseamna a nu fi prezent sau a nu vota? In speta primarul are un frate consilier si sa luat o hotarare favorabila fratelui (vanzare teren, PUZ, etc.)
Discuție Defrisare parc
Locatarii din cartier, acum 30 de ani au plantat pomi (salcii, salcâm, molid), au construit bănci, și au amenajat un parc. Primarul motivând o sistematizare a tăiat copacii ajunși la maturitate, sănătoși. A confiscat băncile din parc și acuma locul arata în un desert, gol fără bănci, copaci. Poate un primar pur și simplu sa rada un parc unde autoritățile locale nu au contribuit cu nimic.
Discuție Clauza abuziva
Multe contracte de la banci pentru imprumuturi contin clauza de reziliere unilaterala a contractului iar recuperarea creditului se face la alta dobanda mai mare. Este abuziva aceasta clauza din contract?
Răspuns la discuția Recuperator EOS KSI
Clauza de scadenta anticipata este abuziva conform directivei 93/13/cee.
Daca firma furnizoare de termoficare monteaza un gigacalorimetru si timp de 10 ani nu citeste gigacalorimetru si aplica pausalul si instanta refuza executarea silita, cum se recalculeaza costul termoficarii daca nu exista citiri?
Adica una este sumele din contul bancar si alta este contul. Banca nu poate refuza inchiderea contului dar poate si este obligata sa retina sumele din cont.
Se poate explica pe limba unui cetatean simplu fara nici o idee juridica. Legile se aplica tututor indiferent de pregatire, deci trebuie facute sa fie intelese de toti.
In ultimul fisier PDF din octombrie 2015 cu privire la comisioane practica de BCR se specifica:
25 RON + TVA daca soliciti documentatie despre contul proprit la fiecare solicitare, a disparut procentul din suma proprita dar am retineri despre corectitudine si informatii complete, am mai avut surprize.
Am facut plangere la OPC, au inaintat solicitarea la BCR si raspunsul bancii este ca contul nu poate fi [nchis decat dupa anularea executarii silite. OPC nu a comentat, au acceasi parere ca banca. De nu se poate din cauza codului civil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Dacă se închide contul, nu mai există raport juridic." Si daca banca refuza inchiderea contului pe motivul mai sus amintit. De fapt are de castigat ca un anume procent din suma executata este retinuta de banca pentru gestionare unui cont proprit.