avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate gaz

Activitate gaz

Multumesc.
Care este situatia cu inmatricularea vehiculului? Tractorasul de tuns gazon ne fiind un vehicul care se inmatriculeaza des :)
Nu prea are sens. Dar daca vreau sa ma duc (cu tot cu tractoras si remorca) la vecin, sa-l ajut cu curatenia de primavara, si ma prinde politia pe drum, risc ceva probleme?
Cred ca are 501 cmc, dar viteza maxima este in jur de 6-7 km/h
Stimati avocati!
Am si eu o intrebare:
Este permis conducerea unui tractoras tuns gazon cu remorca, in incinta unui sat? Ce categorie trebuie sa aiba conducatorul tractorasului? Care sunt obligatiile conducatorului?
As dori sa instalez sistem de monitorizare/securitate in curte.
Inainte de toate, nu sunt sigur daca trebuie sa fie instalat de firma autorizata ca sa fie acceptata de politie in caz de orice fel de eveniment? Mentionez ca il instalez in scopuri personale, adica sa imi protejez domeniul privat si proprietatea privata.
Daca nu trebuie firma autorizata si pot s-al montez eu, ce trebuie sa am in vedere?
Da, asa ma vede, dar momentan ne intelegem foarte bine. Cred ca nu stie inca de noul meu job, si stie ca am inca un copil. Insa daca afla de noul job, poate va incerca. Dar daca inteleg bine, trebuie sa se schimbe imprejurarile, sa creasca nevoile copilului, ca sa se admita acest lucru?

Eu nu doresc sa-i dau mai putin, dar nici nu vreau sa ma vada ca pe o sursa de venit personal.

Sobolan de tomberoane a scris:

Daca va vede ca pe o sursade venit faceti astfel, cereti pensia de jntretinere in natura, caci asa spune legea in natura, daca parintii nu se inteleg se da in bani, deci cereti ca pesia de intretinere sa fie in natura pt 1/6 din salariul net actual, adica medicamente, imbracaminte,mancare, rechizite, tabara, tot ce are nevoie copilul.Duceti adevarinta de la anaf si de la munca cu salariul net pe luna spuneti ca s-au schimbat imprejurarile si cereti in natura pentru ca asa spune legea in natura.

M-ar interesa, pe baza a ce cauze poate cere mama copilului marirea pensiei in cazul in care de obicei ii dau mai mult si afla ca am salariul mai mare in ultima perioada?
Inca un detaliu: mai am un copil, nascut de la sotia actuala, dupa pronuntarea sentintei prin care sa stabilit cuantumul actual al pensiei.
Buna seara!
Am un tractoras tuns gazon, pe care azi il transportam cu masina, in remorca intr-o alta localitate. Precizez ca masa de taiere a tractorasului era scos, astfel tractorasul se asemana cu un atv.
Ne-a oprit politia, ne-a cerut actele masini, a remorci, si politistul a inceput sa se ia de noi, sa ii dam si actele la tractoras, pentru ca de unde stie el ca nu l-am furat. Pana la urma ne-a lasat sa plecam, dar intrebarea mea este, daca eu ca proprietar al unei masini agricole, pe care il transport dintr-un punct in altul cu remorca, sunt obligat sa am la mine acte doveditoare de proprietate al acesteia?
Discuție Saptamana lunii
Legal, aceasta saptamana este prima sau a doua din luna, avand in vedere ca 1 octombrie era duminica?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici sa omis un detaliu important:
Vizita tatalui nu este una regulata, zi de zi, ci a venit de la distanta mare, si nu are posibilitatea sa se duca zilnic la scoala sa-si "deranjeze" copilul in activitatea sa zilnica.
Eu cred ca putina bunavointa din partea invatatoarei ar fi rezolvat situatia. Insa Invatatoarea sa legat de o lege/regulament total ilogic.

Eu, in locul invatatoarei as fi lasat ca copilul sa ramana chiar si putin din ore cu parintele pe care nu-l vede zilnic si de care este atasat puternic din punct de vedere emotional

Este interesul superior al copilului sa petreaca timp si cu parintele nerezident. Daca aceasta locuieste departe, atunci orice moment, petrecut impreuna este importanta.

againstPAS a scris:
Depinde cum interpretezi "vizita" la scoala din regulament.

Suntem despartiti si avem custodie comuna asupra copilului. Programul de vizitare este stabilit, insa nu stiu absolut nimic despre copil in afara acelui program...

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

În primul rând, care este motivul pentru care sunteți nevoit să comunicați cu mama copilului dvs. telefonic ? Sunteți divorțați? Minorul este născut în afara căsătoriei? Pentru că, în oricare dintre situații, dacă nu există stabilit un program de relații personale cu minorul printr-o hotărâre judecătorească, această situație se poate să nu înceteze. Așa fiind, având în vedre relația tensionată pe careo aveți cu mama copilului dvs., se impune solicitarea unui program de relații personale cu minorul și stabilirea autorității parentale comune, pentru ca și dvs. să puteți face parte din viața copilului dvs.