avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate mirelahanganu

Activitate mirelahanganu

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ]

Exista o completare a legii educatiei care cuprinde bullying-ul. Sper sa va fie de folos link-ul pe care l-am postat. Este important sa ajutati copilul sa-si gaseasca resursele proprii pentru a nu mai fi tinta agresiunilor. Implicarea dvs este importanta, dar copilul este cel care trebuie sa puna STOP acestor fapte. Trebuie sustinut si invatat sa-si gestioneze emotiile si relatiile. Nu vreau sa va supar, dar si victima si agresorul invata comportamentele de-a lungul timpului, in familie mai exact. Mie mi-a atrast atentia cuvantul "baietelul meu" , nu ati scris "baiatul meu" sau "fiul meu" Dvs. cum il tratati in familie? Ca pe un baietel sau ca pe un tanar de 11 ani, aproape de perioada adolescentei? Mult succes!
Răspuns la discuția Succesiune, incepere procedura
Multumesc, la intrebarea 3 va rog sa-mi specificati daca stiti exact, de unde incepem? Primarie?
Buna ziua.
Cum incepem succesiunea in situatia in care mai sunt 3 frati in viata din 6 si parintii sunt decedati?
Parintii sunt decedati de mai bine de 10 ani. 3 frati s-au stins pe rand ( 2019, 2020 si 2021).
Dintre fratii decedati, doi aveau copii.
Ceilati 3 frati ramasi in viata locuiesc in Bucuresti dar mostenirea se afla in Jud.Vrancea.
Intrebarea 1 : Trebuie facuta separat succesiune dupa ultimul frate decedat?
Intrebarea 2: Se poate face succesiunea in Bucuresti daca bunurile sunt in Vrancea?
Intrebarea 3: De unde incepem ? Oficiul pentru Cadastru, Primaria Comunei ? intrucat nu detinem titlurile de proprietate.
Intrebarea 4: Cine participa la succesiune?
Intrebarea 5: Este posibil sa ramana bunuri neidentificate ale parintilor?

Multumesc!
Va multumesc!. La acel moment nu am avut cu cine sta la discutii. Au spus clar: dupa ce va separati cu apa, atunci tragem linie!" Am facut bransamentul si....ne-am intalnit din nou. Dar a spus ca nu analizam decat 3 ani pentru ca restul sunt prescrisi. Avem vreo sansa oara daca ne judecam ?
Cand ne-a returnat fondul de rulment a spus ca ne va da si celelalte fonduri ( reparatii de exemplu ) , nu am incheiat nicio hartie. ceea ce as vrea eu sa stiu daca s-au prescris acele datorii. Stiu ca sunt datorii care se prescriu in 5 ani , altele niciodata dar nu stiu acestea... sa vad daca are rost sa mergem mai departe cu controlul fiscal.
Buna ziua,

Ne-am separat de Asociatia de Locatari din care faceam parte in Oct 2017.
In Iul 2018 am reusit sa finalizam bransamentul separat cu APA NOVA.
In Septembrie 2018 ne-am intanit cu fosta conducere a ASOCIATIEI DE LOCATARI din care faceam parte – asociatie care intre timp a devenit ASOCIATIA DE PROPRIETARI ca sa preluam tot patrimoniul.
La momentul Sept 2017 conducerea fostei asociatii ne-a returnat fondul de rulment aferent tronsonului nostru ( scara care s-a separat) insa fondul de reparatii sau imbunatarire confort si alte fonduri nu ne-au fost returnate deoarece a cerut sa ne separam complet.
Acum am ajuns in situatia in care avem contoare separate la toate utilitatile insa fosta conducere a examinat doar perioada septembrie 2014 – sept 2017 ( pe motiv ca RESTUL ANILOR S-AU PRESCRIS ) si ne-au scos datori.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect. Sunt prescrise aceste datorii? Putem merge cu anii de verificat mai jos ?

Multumesc,
Buna ziua,
Si pe mine ma intereseaza cum se plateste curentul electric pentru pompele de apa. Pe nr de persoana sau proportional cu consul sau pe nr de persoane ca si factura de electricitate? Nu ne ati lamurit.
2. Bariera... daca mi se cuvine sa platesc 300 lei . Platesc si cei care nu au masina din asociatie? Cum impart factura? Cine decide? Presedinti? Nu cref...
Factura de curatenie ar trebui la subsol sa fie impartita pe cota indiviza sau nr de pers doar apartamentelor care detin locuri de parcare sau la intreaga asociatie?
Va rog lamurire. Am si eu aceste situatii
Răspuns la discuția Acte proprietate mama - copil
Multumesc
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: mama impreuna cu sora mostenesc casa parintilor lor. Mama vrea sa-mi cedeze partea ei iar pe matusa mea urmeaza sa o despagubesc ca sa-mi cedeze si ea partea in asa fel incat sa devin proprietara pe intreaga casa. Am inteles de la notar ca nu este posibila acesta intelegere ci ca doar sora poate sa cedeze mamei dar de la mama la fiica/fiu nu se pot face acte de vanzare cumparare sau donatie sau mostenire sau ce or fi . Ceea ce ma intereseaza este sa raman e proprietar in acte dupa ce ii dau banii matusii. Cum se poate face ? Multumesc
Răspuns la discuția Salariul cenzor pensionar
Chiar daca e pensionar plateste CAS?