Factura cu TVA sau fara: beneficiarul este din Olanda, furnizorul din Romania, ambii fiind platitori de TVA. Sunt prestate servicii de intocmire documentatie tehnica, locul prestarii in Romania.
1) Furnizorul din Romania trebuie sa se inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari?
2) Factura se face cu sau fara TVA?
3) Ce declaratii trebuie depuse la ANAF?
Factura chirie bunuri mobile cu TVA sau fara: o societate platitoare de TVA inchiriaza un excavator altei societati, tot platitoare de TVA. Factura se va intocmi cu TVA sau fara?
Procedura actualizare coduri CAEN secundare conform Rev.3: va rog o procedura de actualizare a codurilor CAEN, respectiv ce documente trebuie intocmite.
Pensie alimentara: Tatal este angajat cu timp partial de 1 ora/zi, salariul net fiind 336 lei. Care este cuantumul pensiei alimentare care trebuie platita pentru 1 copil.
Strangere gunoaie din albia unui rau, in interiorul localitatii; cine are obligatia legala a strangerii gunoaielor aruncate in albia unui rau, in interiorul unei localitati, Apele Romane sau Primaria? Eventual daca imi puteti indica legea si articolul.
Actualizare coduri CAEN secundare: actualizarea codurilor CAEN secundare, conform Rev.3, , se face din oficiu de catre ONRC? Exista un termen?
Am solicitat un certificat constatator si apar tot cele de la Rev.2.
Nu exista un pdf pe care sa il completati, asa ca la celelalte declaratii. Necesita sa aveti un program informatic, care sa genereze aceasta declaratie D406.
Eroare D406: am urmatoarea eroare "Tipul declaratiei T nu corespunde cu perioada declarata: 1.2025 - 1.2025". Ce trebuie sa fac, cum corectez?
Recuperare garantie buna executie: Perioada de garantie a unei lucrari este expirata, nu s-a organizat receptie finala, deoarece constructorul nu mai raspunde la convocarea beneficiarului. Cum ne recuperam noi ca diriginti de santier, garantia de buna executie. La adresele noastre, beneficiarul raspunde ca nu ne poate debloca garantia deoarece constructorul nu raspunde. Asa ca stam si asteptam, dar nu stiu ce. Un sfat cum ne putem recupera banii.
Declaratia 406: Daca programul informatic pe care il folosim nu genereaza D406, exista posibilitatea completarii "manuale" a acesteia? Eventual unde gasim formularul si instructiuni de completare?