avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate cateldestept

Activitate cateldestept

Multumesc frumos pentru raspuns, dar nu aceasta era intrebarea mea, despre actiunile unui antreprenor general. Iar in privinta "obtinerii" certificatelor de calitate va contrazic. Toate materialele si echipamentele puse in opera de subantreprenori vor fi insotite de documente de calitate, care stau in spatele facturilor de achizitie. Deci ele provin de la furnizori, producatori, respectiv rezultate incercari de laborator, etc. Daca aceste materiale si echipamente nu sunt insotite de documente de calitate, dirigintele de santier nu aproba punerea lor in opera. Bun, acum revin la intrebarea mea, ca antreprenor general in constructii este suficient codul CAEN 4120?
Cod CAEN antreprenor general in constructii: pentru antreprenoriat in constructii este suficienta autorizarea la ONRC a codului CAEN 4120, sau necesita autorizarea tuturor codurilor referitoare la constructii. Mentionez ca firma va lucra doar ca "intermediar", nu va presta efectiv activitate de constructii.

Impozit imobil: s-a facut succesiunea dupa decesul tatalui, mostenirea constand intr-un imobil. Cum se procedeaza la Taxe si impozite, trebuie mers cu certificatul de mostenitor sa treaca fiecaruia impozitul cuvenit pe rol?
Nu am citit legea, doar un articol in care se specifica faptul ca nu beneficiaza de facilitati decat la functia de baza . Este adevarat?
Salariu timp partial constructii: Care este salariul brut in constructii, pentru un angajat cu 1 ora/zilnic si ce cote de contributii se platesc. Functia de baza este la alta societate. Toate acestea incepand cu 01.11.2023.
Retragere plangere penala: in urma unei batai s-a facut plangere penala la politie. Acum victima doreste sa retraga plangerea, dar solicita o suma de bani. Cum sa procedam pentru a nu fi pacaliti, sa ne ia banii si sa nu retraga plangerea?
Plata factura cu card personal: Cum procedam de la 1 noiembrie, daca patronul a platit o factura a firmei cu cardul personal? Ce inregistrari contabile facem?
Calcul salariu part-time constructii:
Un angajat cu 1 ora/zi si un salariu brut de 573 lei/luna, la o societate de constructii.
Angajatul are functia de baza la alta societate (nu in constructii), salariul brut fiind peste salariul minim din domeniul constructiilor.
Cum calculam salariul net la societatea unde este angajat part-time, care sunt facilitatile de care beneficiaza?
Cum se imparte mostenirea: in cazul decesului unei persoane, cine va mosteni bunurile, tinand cont ca din familie fac parte un copil al decedatului, un frate al decedatului, precum si parintii decedatului.
Plata easybox: o societate plateste cu cardul achizitia la easybox, dar exista o diferenta intre valoarea produsului pe factura si suma platita, rezultata din costul transportului si pentru care nu avem documente justificative. Cum se inregistreaza aceste sume?
De exemplu produsul costa 50 lei pe factura, dar la easybox platim 60 lei, diferenta de 10 lei fara document justificativ.