avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate Nyl

Activitate Nyl

Va multumesc foarte mult.

O zi buna.
Buna ziua.

Aveti cumva informatii recente despre schimbarea practicii referentilor de la Recom in sensul solicitarii exemplarului alb (nu a celui galben) din Contractul de asistenta juridica pentru asigurarea sediului temporar?

Cu multumiri.
Multumesc pentru rectificarea privind articolul 228, devenit acum 305.

Exista mari case de avocatura din Romania care preiau si cazuri pro bono, in anumite conditii.
Un astfel de caz ar putea genera multa publicitate pozitiva pentru respectiva casa de avocatura, iar doamna in speta ar putea crea in alt mod precedentul dorit, chiar daca nu juridic. Deocamdata. Sa nu uitam totusi ca legea este un organism viu, nicidecum static, dovada fiind aparitia si aplicarea principiului suprematiei legii comunitare (formata si din precedente) asupra legii nationale in caz de conflict intre acestea doua (Costa v. Enel).

Mult succes!
Răspuns la discuția Divort amiabil
Domnule Calin,

Stiti care este recomandarea liniilor aeriene in cazul unui potential accident? Parafrazand: in momentul caderii mastilor de oxigen, parintele isi pune mai intai siesi masca si apoi copilului. Ratiunea lor - daca parintele isi pierde cunostinta incercand sa ajute copilul, cine il va mai putea ajuta pe acesta din urma sa supravietuiasca mai departe?
Prin analogie, daca diferente ireconciliabile exista intre dumneavoastra si sotie, trebuie sa va ingrijiti mai intai de dumneavoastra, ca sa puteti avea grija asa cum trebuie de copil. In plus, un mediu toxic nu reprezinta mediul ideal pentru o copilarie fericita, iar modelele de viata care i se vor imprima in aceasta perioada vor ramane cu el/ea pentru tot restul existentei sale.
Mult succes!
Stimata doamna,
Din pacate, chiar daca simtiti ca principalul personaj negativ in aceasta poveste este concubina sotului, nu puteti face nimic impotriva acesteia, legislatia din Romania fiind zero in aceasta arie.
Totusi, in cazul in care nu doriti sa divortati, va puteti indrepta impotriva sotului, invinuindu-l de abandon de familie, conform articolului 228 din Codul penal. Daca se poate dovedi ca dansul va intretinea si apoi v-a parasit, expunandu-va la suferinte fizice sau, in situatia dvs., morale, "you might have a case", cum ar afirma un avocat american.
Dumneavoastra trebuie insa sa apreciati daca acest efort (nervos, financiar) merita. Onorariul unui avocat pentru un astfel de caz poate fi destul de ridicat, dar puteti avea o sansa daca gasiti unul care sa va reprezinte pro bono. Succes si capul sus!
Va multumesc tare mult.

Niste opinii interesante am gasit si eu pe:

[ link extern ]

La pagina 3, autoarea face o distinctie interesanta intre titlurile de valoare dobandite ca urmare a subscrierii unui bun comun intr-o societate comerciala ce constituie bun propriu daca se dobandesc prin efectul constituirii societatii comerciale, si bun comun, daca se dobandesc de catre unul dintre soti ulterior constituirii societatii. Nu inteleg insa in ce temei face aceasta distinctie.

Personal, precum doamna Romascanu a indicat, as adera la impartirea judiciara.
Doi soti detin impreuna un bun imobil pe care unul dintre acestia doreste sa-l aporteze la capitalul social al unui SRL.
Este clar ca este nevoie de consimtamantul celuilalt sot pentru acest act de dispozitie.


Unde as dori aporturile/ideile voastre insa:

1). care este calitatea bunului odata ce a fost aportat; mai este el bun comun?
2). sotul care aduce aportul primeste niste parti sociale; ce se intampla cu sotul care si-a dat consimtamantul pentru acest aport - el/ea primeste parti sociale de asemenea? Unele spete indica faptul ca nu.
3). in ce masura poate fi acest aport asimilat unei donatii intre soti, fiind pasibil de nulitate? si cum se poate evita aceasta situatie?
4). ce se intampla cu bunul odata ce SRL-ul isi inceteaza existenta?
5). cum este afectat bunul aportat in cazul interventiei succesiunii? care este regimul lui in acest caz?
Cu multumiri pentru idei originale si/sau din practica.
:D
Multumesc.
Articolul 3 litera h) din legea 91/1995 face posibila stabilirea temporară a sediului pentru societăţi comerciale la sediul profesional al avocatului. Mai exista prevederi suplimentare si in Statutul din 25/09/2004 la articolele 109-110.

Este clar ca sediul pentru societatea comerciala poate fi stabilit la sediul principal al avocatului.

Intrebarea este: se poate utiliza in acest scop si biroul de lucru?
Reformuland:
"sediul profesional" al unui avocat este compus din sediul principal, sediul (sediile) secundar(e) si biroul (birourile) de lucru?

Raspunsuri bazate pe practica ar fi apreciate.

Multumesc.