avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate terecote

Activitate terecote

Buna ziua ! Lucrez intr-o firma cu asociati italieni , vorbesc limba italiana foarte bine . De cateva ori pe an , am nevoie de un traducator autorizat , care la noi in oras nu se gaseste , pe care trebuie sa il platesc cu bani frumosi .Dar traducerea fecetiva tot eu o fac in cele mai multe cazuri... Ma intrebam daca stiti care sunt pasii care trebuie urmati pentru a putea deveni traducator autorizat, avand in vedere ca nu am studii de specialitate .
Buna dimineata ! In privinta zilei de 24 ianuarie , ca si zi libera , stiti decizia definitiva ?
Cum se plateste indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani si decand s-a schimbat ?
Răspuns la discuția impozit tichete de masa
Multumesc !
nu stiu sa gasesc normele de aplicare a legii date pentru acordarea tichetelor de masa, in privinta impozitului .... care nu stiu sigur de la cine se retine , de la angajat din salarul net , sau de la angajator ?
Răspuns la discuția concedieri legale
Trebuie sa va ramana la indemana si dovada ca angajatul a primit in scris convocarea respectiva (1. ori aveti doua exemplare - unul pt. fiecare parte, exemplarul care ramane la dvs. trebuie sa fie semnt de catre cel convocat , pentru a putea face dovada ca intr-adevar a fost instiintat; 2. scrisoare de convocare - recomandata cu semnatura de primire ) . In convocare trebuie sa precizati obiectul, data, ora şi locul întrevederii . Daca nu se prezinta puteti face sanctionarea conf. art. 267(3) . Daca se prezinta , trebuie fara discutie sa urmati procedura care este redata in art. 268 , pct. (1)-(5)
Multumesc !
Buna ziua ! Am fost anuntata azi de catre persoana care intocmeste delaratiile intrastat ca incepand cu data de 01 ian. 2010 era obligatoriu ca pe factura externa sa apara urmatorul inscris " scutit conf. art. 143 alin.2 din Legea 571 / 2003 " . Poate cineva sa imi confirme ca acest inscris este unul dintre elementele obligatorii ale unei facturi externe ? Multumesc , Julia
Răspuns la discuția POPRIRE SALARIU
Multumesc !
Discuție POPRIRE SALARIU
Buna ziua ! Am primit pentru angajat , din partea Primariei, o adresa de infiintare a popririi si un titlu executoriu pentru unul dintre angajatii nostri. Trebuie sa retin din venitul angajatului si fara a avea in mana o hotarare judecatoreasca ?Sub ce forma trebuie sa scriu actul prin care aduc la cunostinta salariatului aceasta ? multumesc !