avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate Emil P

Activitate Emil P

Va prezentam urmatoarea speta:
-Conform art.316,alin.11,lit.h Cod fiscal,societatii i se anulează din oficiu inregistrarea in scopuri de tva, intrucat persoana impozabila nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica care implica operatiuni din sfera tva,potrivit art.316,alin.9 din Cod si totodata i se anuleaza din oficiu si inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari. Societatea depusese documentatia 088 la depasirea plafonului de 65000 euro.
Societatea presteaza servicii intr-un stat comunitar.
Avand in vedere aceste aspecte, va rog sa ne clarificati urmatoarele probleme:
-1.Pana le redepunerea documentatiei 088,societatea poate depune declaratiile 091 si 095,pt a primi certificat de tva si a fi inregistrata ca operator intracomunitar,pt a putea presta serviciile in statul comunitar?
-2.Care este perioada maxima in care societatea poate redepune declaratia 088?
-3.Pe durata de existenta a certificatului de înregistrare in scopuri de tva si pana la aprobarea urmatoarei declaratii 088 societatea trebuie sa depuna declaratia 311 pentru activitatea interna si declaratia 390 pentru activitatea externa?
-4.In cazul in care societatea nu are cod tva intern valabil din cauzele specificate mai-sus,la atingerea cifrei de afaceri anuala de 65000 euro mai are vreo obligatie declarationala?
-5.De asemenea,in aceeasi perioada,pe plan intern societatea va colecta,dar nu va deduce tva, iar clientii nu pot sa-si deduca taxa din facturile emise de societate?
-6.Din punct de vedere al facturilor emise catre clientul din statul comunitar,care sunt intocmite fara tva,in ipostaza anularii din oficiu a codului general de tva,dar a existentei celui special pentru servicii intracomunitare,exista cumva obligatia societatii romanesti de a inscriptiona taxa pe facturi,de a o colecta,iar clientul din statul comunitar de a nu-si putea deduce cheltuiala?
Multumiri anticipate,
Buna seara!

Din experienta, poate ma ajuta cineva.
In conformitate cu dispozitiile art. 587, coroborat cu art. 425^1 c.p.p., hotararea instantei de liberare conditionata poate fi atacata cu contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. In aceasta speta, instanta a fost de acord cu liberarea conditionata. In cazul procurorului este simplu; are trei zile de la pronuntare. Detinutul, normal ca nu va face niciun fel de contestatie. Au trecut deja 2 zile de la pronuntare si acestuia inca nu i s-a comunicat la locul de detentie hotararea. In eventualitatea ca procurorul nu contesta hotararea, cand ar trebui sa fie liberat detinutul? La expirarea celor trei zile de la pronuntare sau efectiv dupa comunicarea hotararii plus inca trei zile? Stim bine ca hotararea se redacteaza in 30 zile. Aici n-ar mai fi vorba de celeritate. Se poate lua in discutie, prin similitudine, ca in cazul apelului, comunicarea minutei?
Buna seara!

Va multumesc si pentru cel de-al doilea raspuns. Cand faceam referire la art. 872 din Codul civil, ma gandeam ca sunt anunturi de publicitate prin care concesionarii "vand" lacuri si ma gandeam ce contract poti incheia ca si "cumparator" cu concesionarul pentru a exploata legal un astfel de lac.

Cu deosebit respect,
Buna dimineata!

Va multumesc pentru raspuns.
Consultand anexa 1 a legii 213/1998 am ajuns la concluzia ca toate lacurile fac parte din domeniul public al statului sau unitatilor administrativ-teritoriale, desi in art. 136 din Constitutie, numai apele cu potential energetic valorificabil fac parte din proprietatea publica. Ca atare, in opinia mea, consider ca lacurile nu pot fi vandute, desi sunt foarte multe persoane fizice proprietare?!
In opinia dumneavoastra, care ar fi actele juridice pentru buna exploatare a bunului (Cod civil, art. 872); ma intereseaza acesta prin prisma imposibiltatii de instrainare. Alternativa ar putea fi contractul de administrare, de mandat etc.?

Multumiri anticipate!
Va doresc o zi placuta!
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
- un lac poate face obiectul unei vanzari-cumparari?
- contractul de concesiune pentru un lac poate fi cesionat pe numele altei persoane fizice sau exista alte alternative legale in acest sens?

Multumiri anticipate!
Buna seara!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
un s.r.l. cu activitate CAEN Rev 2 - 4771 comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate, poate face achizitii intracomunitare de imbracaminte (din tarile UE) Iin baza acestui cod de activitate, iar daca nu, care ar fi alternativa?

Multumiri anticipate!
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
contestatarul la momentul T0 introduce contestatie la executare silita in baza legislatiei de la acel moment. La momentul T1, dupa ultimul termen de judecata, cand dosarul ramasese in pronuntare, apar doua acte normative, ce nu sunt invocate. La momentul T2 se pronunta solutia si se elibereaza hotararea judecatoreasca prin care se respinge contestatia la executarea silita. La momentul T3 se depune de catre recurentul-contestatar recurs, in care se invoca si existenta actelor normative mai sus amintite.
Este in regula invocarea acestor acte normative in recurs, avand in vedere ca la momentul in care s-a introdus actiunea de contestare a executarii silite pe fond si chiar si la ultimul termen de judecata aceste acte nu erau publicate in MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI, partea I?

Multumiri anticipate
Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea speta:
Un autoturism este dat in comodat catre o societate comerciala de catre proprietarul acesteia-persoana fizica. Cheltuielile cu combustibilul, reparatiile, diferitele consumabile, impozitul auto, taxa de drum, taxe parcari etc. pot fi deduse de catre firma? Este bine ca facturile, bonurile fiscale, chitantele sa fie emise catre persoana juridica ce foloseste masina sau catre proprietarul acesteia (din punct de vedere al deductibilitatii pentru impozitul pe profit dar si din punct de vedere al deducerii t.v.a.). In cazul in care unele documente sunt pe numele proprietarului persoana fizica (impozit auto, taxa de drum, cheltuieli de reparatii) cum se poate rezolva problema deductibilitatii pentru impozitul pe profit, eventual, dupa caz al deducerii t.v.a.). Se poate emite o chitanta de catre persoana fizica sau o dispozitie de plata catre casierie la care sa fie atasate documentele in original?

Multumiri anticipate!
Buna ziua!

In conformitate cu dispozitiile legea 287/2009 privind codul civil intrat in vigoare la 01.10.2011, mai exista comodate si contracte civile si ce articole le trateaza? Daca nu cum si cu ce pot fi ele inlocuite?

Multumiri anticipate,
Buna ziua!

Pentru contractele civile se plateste impozit pe venit 10% sau 16%? Si daca este 10%, acest impozit este considerat anticipat si ca atare trebuie ca prestatorul sa se inregistreze la ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE, iar la inceputul anului urmator sa plateasca si diferenta de 6%?

Multumiri anticipate,