avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită RECURS LA CONTESTARE LA EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

RECURS LA CONTESTARE LA EXECUTARE SILITA

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
contestatarul la momentul T0 introduce contestatie la executare silita in baza legislatiei de la acel moment. La momentul T1, dupa ultimul termen de judecata, cand dosarul ramasese in pronuntare, apar doua acte normative, ce nu sunt invocate. La momentul T2 se pronunta solutia si se elibereaza hotararea judecatoreasca prin care se respinge contestatia la executarea silita. La momentul T3 se depune de catre recurentul-contestatar recurs, in care se invoca si existenta actelor normative mai sus amintite.
Este in regula invocarea acestor acte normative in recurs, avand in vedere ca la momentul in care s-a introdus actiunea de contestare a executarii silite pe fond si chiar si la ultimul termen de judecata aceste acte nu erau publicate in MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI, partea I?

Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:49, 13 Martie 2012
Nu, nu este in regula. Instanta de recurs este o instanta de control si verifica judecata de la fond, in conditiile in care aceasta s-a facut. in plus legea civila nu retroactiveaza, nu se poate aplica legea noua unui proces aflat in derulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea din nou a recursului în urma admiterii contestaþiei în anulare este un recurs la recurs? craciunfcristian craciunfcristian Solutie: Admite excepţia netimbrării. Anulează recursul ca netimbrat. Obligă recurenta la plata către intimat a sumei de 1200 lei cheltuieli de judecată. ... (vezi toată discuția)
Buna seara fapt: t1) in tabel creante definitiv al debitoarei ... huib huib Buna seara Fapt: T1) In tabel Creante Definitiv al Debitoarei ZET, exista creanta creditorului AVAS, T2) Cumpar creanta de la creditorul AVAS T3) Comunic ... (vezi toată discuția)
Executare silita Xm3n Xm3n Daca la executare s.a dat decizie la tribunal,iar la recurs la fel,se mai poate face ceva? Multumesc (vezi toată discuția)