avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate mmnngg

Activitate mmnngg

Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Am avut o discutie despre angajare cu un patron in care el a precizat ce salar si atributiuni voi avea, am fost deacord cu conditiile astfel ca el a zis sa ii las actele pentru a face contractul de munca urmand sa il semnam ulterior. Cand ne-am reantalnit in contract era precizat alt salar si program. Nu am mai semnat ! Acum el ma ameninta ca a inregisrtat contractul (fara semnatura mea_?) si ca imi va desface contractul disciplinar. Intrebarea este daca este posibil sa inregistrezi un contract fara semnatura celor doua parti? si daca da ce am de facut?
Răspuns la discuția tulburare de posesie
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra ! Va rog sa imi spuneti daca somatia pot sa o redactez personal sau trebuie trimisa din partea unui cabinet de avocatura?
Multumesc anticipat !
buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat- am un teren (schita cadastrala etc....la zi) pe care un vecin a depozitat materiale de constructii ....de 1 an promite ca le retrage ...dar se pare ca minte. Cui trebuie sa ma adresez politiei ...instantei...
Buna ziua ! Am un teren mostenire de la mama mea ,vreau sa imi fac cadastru pe el......acest teren a fost in trecut in colectiv ...astfel ca in acest timp o familie si-a construit o anexa pe un capat al terenului...intrebarea mea este > cum ar trebui eu sa procedez pentru a-mi putea inscrie terenul la OCPI ?deoarece pe schita se afla o constructie care nu e a mea ...dar nici vecinii nu au acte pe ea ?
va multumesc anticipat !

buna ziua ! cum procedez pentru radierea inscriptiei ipotecare pentru un apartament cumparat in rate prin cec in 1980.Suma a fost achitata de mult,dar nu a fost radiata ipoteca.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția succesiune
Va multumesc pentru raspuns ! revin cu cateva completari...........nu demult a decedat si tatal.....eu cu fratii mamei aveam o sentinta definitiva si irevocabila de iesire din indiviziune.....intrebarea mea este eu daca fac succesiunea dupa tata trebuie sa o fac dupa titlu de proprietate sau dupa sentinta ....mentionez ca procesul nu s-a terminat de mult ,deci nu am reusit inscrierea in cf .Va multumesc anticipat!
Discuție succesiune
buna ziua! In urma decesului bunicului si apoi a mamei mele detin(eu si tata) impreuna cu 2 frati ai mamei un titlu de proprietate legea 18-1991 cu mai multe terenuri.ce cota ii revine tatalui si ce cota imi revine mie?

buna seara ! sunt rezident pe post anu 2,doresc sa renunt la rezidentiat pentru a pleca din tara.....trebuie sa achit o anumita suma de bani spitalului sau cum se procedeaza?(mentionez ca inca nu am informat spitalul.....nu cunosc pretentiile lor)....in actul aditional e precizat doar ca la sfarsitul rezidentiatului cand voi fi medic specialist voi fi obligat sa lucrez o perioada egala de ani cu durata rezidentiatului ,altfel voi fi obligat sa returnez salariile...Se ridica problema = eu nu am finalizat rezidentiatul...deci nu sunt medic specialist....pe langa aceasta eu am si prestat munca (binenteles ca intr-un centru universitar)...e cam anormal sa returnez salariile !
Va multumesc anticipat pt.sfaturile dumneavoastra
Cu stima Niku.
//Ordonanta Guvernului nr. 12/2008 - "Specialistii formati in urma promovarii concursului de rezidentiat pe post sunt obligati sa lucreze la unitatea sanitara publica cu care au incheiat contractul individual de munca cel putin un numar de ani egal cu durata corespunzatoare pregatirii in rezidentiat. Obligatia se stabileste prin act aditional la contractul individual de munca, in baza prevederilor art. 193 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare. Nerespectarea de catre salariat a obligatiei asumate il obliga pe acesta la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, respectiv a cheltuielilor de personal pe perioada pregatirii in rezidentiat, precum si la restituirea primei de instalare, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita, conform actului aditional la contractul individual de munca."//
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra ! procurile se fac la notar sau la cab avocatului ?
buna ziua ! ma aflu intr-un proces de iesire din indiziune ,calitate de reclamant , suntem 3 frati ( terenuri mostenire _ acte - titlu de proprietate ) . Am reusit sa ma inteleg cu fratii sa ne impartim asupra parcelelor in sensul ca s-a facut o hartie de mana cu cotele... semnata de toti fratii in cabinetul avocatului , dar la infatisare la judecator acesta a cerut sa se prezinte la urmatorul termen toate partile...ce se poate face daca acestia nu se prezinta ? sunt dezinteresati si terenurile se afla la distanta de localitatile lor de domiciliu....
va multumesc anticipat !