avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua! In urma decesului bunicului si apoi a mamei mele detin(eu si tata) impreuna cu 2 frati ai mamei un titlu de proprietate legea 18-1991 cu mai multe terenuri.ce cota ii revine tatalui si ce cota imi revine mie?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 17 Decembrie 2011
1/4 tata, 3/4 dvs
Va multumesc pentru raspuns ! revin cu cateva completari...........nu demult a decedat si tatal.....eu cu fratii mamei aveam o sentinta definitiva si irevocabila de iesire din indiviziune.....intrebarea mea este eu daca fac succesiunea dupa tata trebuie sa o fac dupa titlu de proprietate sau dupa sentinta ....mentionez ca procesul nu s-a terminat de mult ,deci nu am reusit inscrierea in cf .Va multumesc anticipat!
Succesiunea se face dupa titlul de proprietate si nu dupa hotararea judecatoreasca prin care s-a dispus iesirea din indivizuine ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa ma confrunt cu o problema si nu stiu ce sa fac...In 1926 bunicii au cumparat terenuri,am cf-uri numai pe o parte din ele inclusiv pe casa ,curte si gradina.Ei ... (vezi toată discuția)