O nepoata, fica unui frate, a ramas dupa moartea parintiilor, singura , necasatorita si fara alti urmasi. Fiind bolnava a facut un act notarial de intretinere cu clauza uzufructului viager. Unchii, matusile sau verisorii sunt mostenitori rezervatari ?
Am avut, incheiat pe numele meu ca donatar la notar, un act de donatie a unei garsoniere cu drept de uzufruct viager a donatorului. Donatorul a decedat. In conditiile in care acesta nu avea parinti, sot/sotie, copii, frati/surori, poate cineva solicita dreptul/calitatea de rezervatar succesoral ?
Din 2010 pana azi n-am mai primit nici o notificare! Este adevarat ca doar in 18.03. 24 am declarat la Primarie ca posed prin donatie o garsoniera. Am platit toate taxele si impozitele aferente...Este doar o coincidenta data de 18.03 ???
Am primit o notificare de la Directia Taxe si Impozite al primariei, privind infiintarea popririi xxxx/xxx/ 02.07 2024,... in baza art. 236 alin (5) din Legea 207/2015...pentru o amenda contraventionala de 240 lei prevazuta de un CCxxxxx/18.03.2010 ! Cu recomandarea de-a plati suma sau pentru a nu se ajunge la executare silita sa prezint dovezi ca am achitat acea amenda din 2010!!! Ce se poate face?
1. Prin testament pot lasa toata cota mea de 50% din casa numai sotiei sau toata cota mea numai copiilor, sau toata cota mea numai unuia dintre copii, sau toata cota mea unei terte persoane ?
2. Un copil din prima casatorie, care a fost infiat de cel care a devenit ulterior sotul fostei mele sotii, are drept de mostenire dupa mine?