avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Activitate amuri

Activitate amuri

Va multumesc mult pentru raspuns!

Intr-adevar situatia este dramatica, intrucat dna nu are acces absolut deloc la copil. Nu este lasata nici in parc sa iasa singura cu propriul copil, nu-l mai poate vizita, iar singurele momente, rare pe care le poate petrece cu copilul, la insistente , tipete si certuri, in spatele usii inchise a socrilor, se desfasoara strict in prezenta soacrei.

Multumiri inca o data, si sper ca raspunsul dvs sa o poata ajuta intr-un fel.

Cu respect
Buna seara!

As dori un sfat si o directie juridica pentru urmatoarea problema:

O doamna, casatorita, a constatat ca soacra sa a facut un imprumut la banca cu ipoteca pe apartament, si, intrucat imprumutul nu a fost achitat, s-a decalansat procedura de executare silita. Pentru a-si salva soacra din aceasta situatie, tanara doamna a facut un imprumut la banca, ipotecandu-si propriul apartament, pentru a achita imprumutul soacrei si a-i salva astfel apartamentul acesteia.

Doamna a ipotecat apartamentul obtinut inainte de casatorie, prin mostenire de la parintii sai. Imprumutul este pe numele ei, dar platitor este sotul, ea fiind co-platitor.

Problema intervine acum: sotul o paraseste subit, paraseste domiciliul conjugal, se intoarce in apartamentul parintilor si nu mai vrea sa aiba nici o legatura cu sotia. Situatia este cu atat mai grava, cu cat cei doi tineri au un copil minor, in varsta de 7 ani, crescut de bunicii paterni. Bunicii paterni, impreuna cu tatal copilului, nu-i mai permit accesul tinerei doamne la copil si incearca sub toate metodele sa o scoata total din viata lor.

Avand in vedere situatia dramatica, tanara doamna le-a solicitat socrilor sa mearga impreuna la banca si sa faca schimb de ipoteca de pe apartamentul ei, pe apartamentul lor. Acestia au acceptat teoretic, dar, in fapt, de 6 luni de zile o amagesc si o tot amana, vazandu-se clar ca nu au absolut nici o intentie in acest sens. In plus, au conditionat-o ca vor semna schimbul de ipoteca doar cu conditia sa se semneze, in acceasi zi, la notariat actul de divort, si in care sa se specifice ca domiciliul minorului este la bubicii paterni.

Pana in prezent, sotul a platit ratele lunare la banca, dar exista posibilitatea, mare....foarte mare.....ca, la un moment dat, sa refuze sa mai plateasca...

Avand in vedere tot contextul, socrii si sotul par sa fi pus la cale toata aceasta poveste, in sensul ca au abuzat de increderea tinerei femei si au premeditat intreaga actiune de inselatorie, in special ca la scurt timp dupa imprumut, tanarul si-a parasit subit sotia.

Intrebarile mele sunt:
1. Cum trebuie sa procedeze doamna in aceasta situatie?
2. Care este demersul juridic pe care trebuie sa il faca?
3. Ii poate chema in judecata pe socrii si sot, in proces penal, pentru inselaciune?
4. Cum rezolva problema cu copilul minor?


Va multumesc mult pentru raspunsuri si va rog sa luati in calcul ca este vorba despre o femeie si o mama disperata.
Buna ziua!

Detin in proprietate aprox. 2 ha de teren forestier si as dori sa stiu daca am voie sa-mi imprejumuiesc proprietatea cu un gard de lemn si sarma ghimpata care nu necesita fundatie. Art. 17, alin 2, lit I din Legea 46/2008 prevede ca proprietarii să-si delimiteze proprietatea forestieră în conformitate cu actele de proprietate şi să menţină în stare corespunzătoare semnele de hotar. Nu am gasit insa in lege cum este interpretat conceptul de delimitare...

Asadar, este permisa delimitarea cu un astfel de gard, asa cum l-am descris?

Va multumesc!
Buna ziua!

Detin o firma a carei activitate am suspendat-o, in anul 2009, pentru un an de zile. Perioada de suspendare a expirat in iunie 2010, moment din care nu am intreprins nici un demers de reluare a activitatii.

Doresc sa stiu daca pot in acest moment sa prelungesc perioada de suspendare a activitatii si care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac in acest sens?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Cu respect
Buna ziua!

Doresc sa stiu cum se poate verifica daca un executor judecatoresc a respectat procedurile legale de punere in executare a unei hotarari judecatoresti investite cu formula executorie. Si care sunt acestea, pas cu pas?

Va multumesc
Buna seara!

Speta este urmatoarea: ma aflu intr-un proces civil, in calitate de reclamant, cu mai multe capete de inaintare. Unul dintre capete este restituirea unei sume de bani, ca urmare a nerespectarii unui contract de imprumut. Paratul si-a inscris in fals semnatura, motiv pentru care acest capat s-a declinat la Parchet spre cercetare si verificarea semnaturii.
Este posibil sa formulez plangere penala pentru denunt calomnios impotriva paratului? Sau pentru inselaciune? Sau ce variante de atac am impotriva paratului, dupa ce se va dovedi ca semnatura acestuia este autentica?

Va multumesc
Buna seara!

1. Am avut deschis un proces civil, in calitate de reclamant.
2. Paratul a invocat declinarea de competenta in favoarea Trib Bucuresti-Sectia
Comerciala. Instanta de fond a admis declinarea.
3. Am formulat recurs care s-a admis, s-a casat sentinta recurata si s-a trimis cauza pentru continuarea judecatii la aceeasi instanta.
4. S-a judecat procesul pe fond, am castigat.
5. Paratul a facut apel, care s-a respins.
6. Paratul a formulat apoi recurs in care a invocat din nou natura comerciala a competentei materiala, adica ce a invocat la punctul 2.

Este posibil ca cererea paratului sa fie motiv de anulare in recurs, avand in vedere ce este mentionat la punctul 3?

Va multumesc!
Buna seara!


Am castigat un proces civil, prin hotarare definitiva, pentru care s-a incuvintat cererea de investire cu formula executorie si procedurile legale de executare, prin cabinetul executorului judecatoresc. Debitorul a facut contestatie la executare in cadrul procesului de recurs, cerere care a fost respinsa, fara cale de atac. Ulterior, debitorul a depus contestatie la executare la instanta de fond, care are termen in noiembrie, pe de o parte, si o cerere de suspendare provizorie a executarii care a fost respinsa de catre judecator, fara cale de atac. Ca urmare, s-a efectuat executarea silita, conform procedurii legale, prin executor judecatoresc.
Intrebarea mea: Este posibil sa se admita contestatia la executarea silita la instanta de fond, avand in vedere cele mai sus-mentionate?

Va multumesc
Răspuns la discuția Motiv de anulare in recurs
Repet ca la momentul incheierii actului de vanzare -cumparare, pana in momentul de fata, in actele cadastrale si de intabulare figureaza ca proprietar partea adversa.
Ce fel de alte acte pot fi aduse, in recurs, ca dovada a faptului ca acest bun nu apartine statului?
Buna ziua!

Am obtinut o hotarare definitiva in favoarea mea, intr-un proces civil.
La recurs, partea adversa, ca sa construiasca un motiv de anulare, si sa ne intoarcem cu judecata la inceput, a invocat, in motivarea sa, ca actul de vanzare cumparare pe care l-a incheiat cu mine este nul, deoarece bunul vandut nu-i apartine lui, ci statului.
Mentionez ca in actele cadastrale si de intabulare, acele bunuri figurau ca apartinand celui care mi le-a vandut.

Intrebarea este: poate o persoana sa se disculpe prin propria sa culpa?

Unde pot gasi in lege un articol referitor la aceasta intrebare?

Va multumesc