avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate SARKOZI lUDOVIC

Activitate SARKOZI lUDOVIC

La notar puteti autentifica un act numai daca ambele parti contractante sunt de fata si consimt la autentificarea contractului de garantie.Fiind titlu executor la ce mai trebuie autentificare?
Răspuns la discuția divort si partaj
Daca 50% din imobil,adica avansul a fost achitat din vanzarea unei garsoniere proprietatea exclusiva a sotului,nu aveti nici/o sansa sa obtineti jumatate din casa cumparata..In asemenea situatie 1/2 parte este automat al sotului.In ceea ce priveste cealalta parte,ma refer la ratele achitate impreuna teoretic ati fi indreptatita de jumatate.Dupa cum am inteles,aceste rate au fost achitate in perioada in care,inca nu erati casatoriti.In acest caz va trebuii sa dovediti ca apartamentul s/a cumparat cu scopul de a deveni bun comun sau contributia dv.la dobandirea apartamentului.In nici/un caz nu veti beneficia de partea pentru care sotul a avut o contrubutie exclusiva.
Răspuns la discuția Solutionare accident
Daca nu exista certificat medico/legal,nu exista infractiune.Nu va mai framantati ca in asemenea cazuri nu este necesara nici macar o rezolutie din partea procurorului.
Răspuns la discuția Solutionare accident
Simplul fapt ca a/ti avut un accident,nu spune multe pentru un avocat.Trebuie stiiut daca au fost victime sau nu.Victima accidentului,potrivit certificatului medico/legal cate zile are nevoie pt.vindecare? Conducatorul auto a fost sau nu sub influenta alcoolului ? A parasit sau nu locul accidentului.Numai dupa ce se conosc aceste aspecte se poate da un raspuns concret.Rezolutia de neincepere sau scoatere de sub urmarire penala o da procurorul,la infractiunile unde impacarea este posibila.
A proba rudenia NU este o problema.Aceasta se face cu acte de stare civila.Problema va fi a stabili contributia lui A si a lui B la dobandirea imobilului .Deci inainte de toate,persoanele interesate vor solicita instantei stabilirea cotelor de contributie,implicit a cotei de proprietate.Cota lui A va reveni rudelor acestuia iar rudele lui B il vor mosteni pe B..Daca din relatiile de concubinaj a rezultat un copil(recunoscut de tata) acesta culege intreaga mostenire.In caz contrar,devolutuinea va avea loc asa cum am aratat mai sus.Desigur pot apare mai multe probleme*most.testamentari,succesiune vacanta,etc)dar fata de informatia primita acesta este raspunsul.
Răspuns la discuția nelamuriri
Stimata doamna! Situatia dvs.nici pe de parte nu este atat de dificila pe cat pare.In ceea ce priveste locuinta dobandita inainte de casatorie ,este evident nu este partajabila.Am inteles ca ati incheiat cu sotul un contract de donatie ,transferand 1/2 parte din locuinta pe numele acestuia.Nici/o problema
DONATIA DINTRE SOTI ESTE REVOCABILA !!! In orice moment va puteti duce la un notar si solicitati acest lucru,eliminandu/l ca proprietar.Partajabi e fiind eventualele investitii(inbunatatiri).
Cu referire la copil nu ma pot pronunta intrucat nu stiu cine s/a ocupat de cresterea si ingrijirea acestuia,la cine se gaseste in momentul de fata.Cert este ca un copil de 1 an se ia de la mama doar cand sunt serioase motive,cum sunt cele exemplificate in primul raspuns.
In ceea ce priveste banii din banca,daca acestia au fost depusi in timpul casatoriei si nu reprezinta o mostenire,donatie etc. sunt bani comuni si partajabili.Dvs.aveti o situatie comoda in sensul ca fostul soti va avea sarcina probei ca suma depusa este bun propriu.
Răspuns la discuția Intabulare
Pentru a intabula o constructie,in prealabil trebuie stiut cine este proprietarul terenului!!!Fata de intrebarea dvs. raspunsul meu este DA .Se poate intabula constructia intr/o coala de carte funciara comuna si apoi dreptul de proprietate exclusiv pe apartamente,pe numele fiecarui proprietar.Pentru a se realiza acest lucru va trebuii ca inainte de toate sa aveti o schita de defalcare pe apartamente si act de partaj (notarial) din care sa rezulte cine pe care anume apartament este proprietar.In tot cazul va recomand sa apelati la un specialist(notar sau avocat),intrucat actul de partaj va trebuii sa lamureasa o serie de drepturi si obligatii cu referire la raporturile juridice dintre dvs.
Răspuns la discuția cons.jur./munca la domiciliu
Un act aditional,in sensul modificarii CIM in asa fel incat CONSILIERUL JURIDIC sa/si presteze activitatea la domiciliu,este de neimaginat si contravine normelor de drept ce reglementeaza atat raporturul de munca cat si statutul juristului. Din punct de vedere juridic,consierul este CREIERUL societatii.In orice moment trebuie sa fie la dispozitia conducerii pt.lamurirea problemelor juridice.Simplul fapt ca programul este lejer si flexibil nu indreptateste pe nimeni sa stea acasa sau sa/si desfasoare activitatea acasa.
Răspuns la discuția camatarie???
Este de notorietate ca in contractele de imprumut camatarii nu prevad dobanda,in schimb suma ce figureaza in contract,in realitate cuprinde si dobanda.Pe cale civila,fata de un act autentitic imprumutatii nu au nici/o sansa.In penal,daca se lucreaza cu seriozitate,exista riscul inceperii urmaririi penale.Organele de urmarire penala pot audia martori.Daca la doua sau trei din multitudinea de imprumuturi au fost de fata si alte persoane care cunosc situatia reala se poate angaja raspunderea penala..In nici un caz inselaciunea in conventii,intrucat ambele parti contractante au cunoscut la incheierea actului obiectul acestuia.
Răspuns la discuția actiune de recurs
In recursurile civile,termenul de 15 zile curge de la comunicare.