avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

sunt in divort cu sotul meu dupa 4 ani de casnicie. In timpul casatorie am cumparat cu credit ipotecar un apartament dupa ce sotul meu a vandut garsoniera pe care o avea inainte de casatorie si am platit avansul. La garsoniera am platit impreuna rate la jumatate din valoarea garsonierei nefiind casatoriti legal. As dori sa stiu ce sanse am sa obtin 50% din valoarea casei in urma partajului
Cel mai recent răspuns: anilamaz , utilizator 10:03, 19 Martie 2006
Daca 50% din imobil,adica avansul a fost achitat din vanzarea unei garsoniere proprietatea exclusiva a sotului,nu aveti nici/o sansa sa obtineti jumatate din casa cumparata..In asemenea situatie 1/2 parte este automat al sotului.In ceea ce priveste cealalta parte,ma refer la ratele achitate impreuna teoretic ati fi indreptatita de jumatate.Dupa cum am inteles,aceste rate au fost achitate in perioada in care,inca nu erati casatoriti.In acest caz va trebuii sa dovediti ca apartamentul s/a cumparat cu scopul de a deveni bun comun sau contributia dv.la dobandirea apartamentului.In nici/un caz nu veti beneficia de partea pentru care sotul a avut o contrubutie exclusiva.
Avansul la apartament nu a fost de 50%, doar de 35% din valoarea apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj imobil ipotecat malmo malmo buna ziua.doresc si eu sa ma lamureasca cineva asupra unui aspect pentru ca sunt disperata.sunt proaspat divortata...am primit hotararea de divort recent.am 2 ... (vezi toată discuția)
Partaj, divort eva_andreea eva_andreea Buna ziua, Am si eu o mare rugamite la d-vostra si anume: -dupa 14 ani de casnicie sunt in proces de divort cu sotul meu(divortul s-a \"pornit\" amiabil la ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)