avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate maria v

Activitate maria v

Vecinul a tras o țeavă care intră în curtea mea cam 20 cm și deversează apa din piscina lui. Eu nu eram acasă când a pus țeava, fiindcă nu locuiesc tot timpul. Apa lui cu chimicale îmi usucă pomii. Ce pot face, poliția spune că nu este de competența ei. Primăria nu face nimic.
Bună ziua. Mulțumesc pentru răspuns. Și dacă unul dintre cei doi proprietari vrea să dea sultă pentru cealaltă parte?
Puteți da o estimare de durată? Deja cel care nu vrea să părăsească și să vândă proprietatea stă în ea de peste 3 ani.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Partajul judiciar e singura cale, doar ca nu e scurta.

Calea cea mai scurtă pentru ieșirea din indiviziune moștenire cu cote egale când unul dintre cei doi moștenitori refuza să vândă proprietate. Exclusa metoda medierii.
Răspuns la discuția Contract de împrumut
SUB NICI O FORMA NU VA RECOMAND. NICI NU GANDITI, CATE BELELE, VETI TRAGE, DUPA UN TIMP!
PUTETI RAMANE, FARA TEREN SI DE RESTITUIT, UN IMPRUMUT. REALITATE, NU BASME! SI MIE MI-A PROPUS ASA CEVA, '' O CUNOSTINTA'' SI AM REFUZAT CATEGORIC! CA SA DORMITI LINISTIT, FACETI CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE, PLATITI IMPOZITUL SI VETI DORMI PRECUM UN PRUNC. CREDETI-MA!
De acord; orcand cu drag! Multumesc.
Reveniti-va! De ce tineti mortis sa impartiti banii tatalui decedat? Moral este, ca mama dv sa beneficieze de ei, parintii dv, cat au fost casatoriti, au avut banii in comun; deci si acesti bani. In urma unor parinti muncitori, mosteniti de pe urma tatalui, o cota parte din locuinta, iar dupa decesul mamei, restul. Oare nu va este de ajuns? Daca v-a orbit suma din contul tatalui, s-ar putea sa ramaneti , numai cu cota parte , de pe urma tatalui. Sunt parinte, am si eu, tot un copil, insa , nu mi-ar placea ca, dupa decesul meu, fiul meu sa aibe pretentie la banii pe care ii primesc lunar / pensia , din cont, indiferent de ce suma ar fi la data decesului, ca doar nu sunt de ordinul sumelor , fostului primar, cel cu diamantul. Sunt destui parinti, care lasa copiilor, numai datorii. Respectati-va mama si nu fiti avara!
Imi cer scuze daca v-au deranjat cuvintele mele. Multumesc
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu au pacalit pe nimeni. Ar fi putut gasi banii in casa si era la fel. II imparteau sau treaba lor ce faceau. La notar pentru completarea succesiunii, poti merge ori de cate ori gasesti ceva ce nu a fost trecut in prima succesiune. Peste un an, pot gasi in sifonier, documentele unui apartament cumparat de tata fara sa stie sotia; se poate. Banii sunt la purtator, nu ai nevoie de document pentru ei.
Vor consulta avocatul daca vor primi citatie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii apartin tatalui. Daca primea banii in data de 10 si deceda in 13 sau 14, atunci erati obligati sa returnati pensia. Asa este legea. Nu aveti ce bani sa returnati bancii, sub nici o amenintare. Nu mai raspundeti la telefon, sau le ziceti ca au gresit ei. Eu cred ca ati retras banii din bancomat, dupa care v-ati dus cu certificatul de deces si ei profita de acest lucru.
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Noi nu dorim sa ne dezmostenim in nici un fel, copiii! Dorim numai ca, sotul supravietuitor, sa nu fie deranjat, sub nici o forma, in posesia pe care o detine in prezent. Unuia sau amandorura copii, dupa decesul primului parinte, le-ar putea veni ideea de a se muta in cota lui/lor parte. Asta dorim sa evitam (repet). Am inteles; pe final, ideea este ca, un testament bine facut, reduce consistent orice problema sotului supravietuitor, atat timp cat, acesta din urma, nu se ''sclerozeaza"' in vreun fel. Inca o data, va multumesc tuturor.